Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

«Μαραμένα τριαντάφυλλα στην Αθήνα» άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt


Στον ελληνικό τουρισμό αφιερώνει άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου.

«Μαραμένα τριαντάφυλλα στην Αθήνα»
Η γερμανική εφημερίδα τιτλοφορεί το δημοσίευμά της με τη φράση «Μαραμένα τριαντάφυλλα στην Αθήνα», παραφράζοντας το «Λευκά τριαντάφυλλα από την Αθήνα» ("Weiße Rosen aus Athen"), με τον οποίο είχε γίνει γνωστό στη Γερμανία στη δεκαετία του ΄60 το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Σαν σφυρίξεις τρεις φορές».
«Η ρετσίνα και το συρτάκι, τα λευκά σπίτια των Κυκλάδων σε γαλάζιο φόντο ή η Ακρόπολη δεν φαίνεται πια να έλκουν τόσο τους γερμανούς επισκέπτες. Ο αριθμός των γερμανών τουριστών μειώθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 11% απαντά ο ΕΟΤ σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας. Συνεπώς η Ελλάδα θέλει να εντείνει τις προσπάθειες προσέλκυσης γερμανών τουριστών», σημειώνει η εφημερίδα.
«Και για αυτό το λόγο η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έρχεται στο Βερολίνο για να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου ITB που εγκαινιάστηκε χθες από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ», συνεχίζει.
Σε δηλώσεις της στην Handelsblatt η αρμόδια υπουργός τονίζει ότι: «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση» και ότι «η Γερμανία είναι παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες αγορές. Για αυτό και είναι σημαντικό για εμάς να έρθουν στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι Γερμανοί».
Θετικά είναι τα μηνύματα όλων των μεγάλων γερμανικών τουριστικών επιχειρήσεων σύμφωνα με τις οποίες οι κρατήσεις για το καλοκαίρι από τη Γερμανία έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μάλιστα, ορισμένοι tour operators κάνουν λόγο για αυξήσεις πάνω από 10%.
Παράλληλα η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει σε γερμανική βοήθεια. Ο εντεταλμένος της καγκελαρίου για την Ελλάδα, υφυπουργός Απασχόλησης Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ προωθεί τη συνεργασία γερμανικών και ελληνικών περιφερειών ως προς τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Η τοπική αυτοδιοίκηση Γερμανίας και Ελλάδας συνεργάζεται ήδη σε συγκεκριμένα προγράμματα. Ταυτόχρονα προωθείται η ανάπτυξη της Ελλάδας ως τόπος προορισμού για ιαματικά λουτρά.
Πηγή: Deutsche Welle


«Μαραμένα τριαντάφυλλα στην Αθήνα» | διεθνη | ethnos.gr