Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Ο Φούχτελ καλεί τους Γερμανούς τουρίστες στην ΕλλάδαΜήνυμα στους γερμανούς τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου έστειλε μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του στο υπουργείο Τουρισμού. Ο κ. Φούχτελ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα για διακοπές, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εχει κάνει πολλά βήματα προόδου και είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα την οποία αξίζει να επισκεφτούν οι Γερμανοί, είπε.

Πρωτύτερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, της οποίας βασικό θέμα συζήτησης ήταν η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μέσω ενός πρότυπου προγράμματος,  που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Το πρόγραμμα  βασίζεται κυρίως στη στήριξη από τον ιδιωτικό τομέα, τις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι συμπληρωματικό και μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά και παράλληλα με τα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού για την επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση. Οι σπουδαστές προσλαμβανόμενοι  άμεσα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις παράλληλα με τις σπουδές τους, κάνουν πρακτική άσκηση, με μισθό από τις επιχειρήσεις.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως η προώθηση του περιηγητικού και περιπατητικού τουρισμού, που θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Αναφορά έγινε και  στον αθλητικό τουρισμό όπου η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ζήτησε τη συνδρομή του πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ελλάδος κ. Ότο Ρεχάγκελ οποίος ήταν παρών στη συνάντηση. 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για τη φετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, η υπουργός Τουρισμού, είπε: Σύμφωνα με στοιχεία από τις προκρατήσεις που έχουν γίνει, τα μηνύματα είναι θετικά απ’ όλες τις αγορές, τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις αναδυόμενες. Η δική μας  προσπάθεια  είναι – συμπλήρωσε- να στείλουμε σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Η Γερμανική αγορά -επεσήμανε- είναι παραδοσιακά η μεγαλύτερη αγορά για την Ελλάδα. Είχαμε μια πτώση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος η πορεία είναι ανοδική, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας κ. Χανς Φούχτελ, κάλεσε τους γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να προωθήσει το θέμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, γιατί όπως είπε θα συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας. Ο κ. Φούχτελ παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, δίνοντας έμφαση στην εμπειρία που θα αποκτήσουν οι μαθητευόμενοι σπουδαστές, στις αποδοχές που θα λαμβάνουν αλλά και στο γεγονός ότι θα αφουγκράζονται τις τάσεις στην αγορά εργασίας. «Αυτά τα στελέχη θα κάνουν τη διάφορα αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.


Xenia news - Ο Φούχτελ καλεί τους Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα