Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Οι Κυκλάδες στη Βιέννη


imageee

Σε μια εξαιρετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12.03.13 στους χώρους της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βιέννη, παρουσιάστηκαν τα νησιά των Κυκλάδων Σίφνος, Μήλος, Πάρος και Ιος.
Την εκδήλωση , η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του εξοχότατου Πρέσβη της Ελλάδος στη Βιέννη κ. Θεμιστοκλή Δημίδη, ο οποίος έχει στην κυριολεξία αγκαλιάσει τις δραστηριότητες του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού και  προορισμών της χώρας μας,  τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της ¨Σίφνου κ. Κωνσταντίνος Σούλης, ο Δήμαρχος της Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάρου κ. Γεώργιος Μπαφίτης και ο Σύμβουλος του Δήμου Ίου κ. Μάκης Πεταλούδης.
Ο Έλληνας Πρέσβης στην ομιλία του, επεσήμανε τη θέση κλειδί του τουρισμού για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, εξήρε το εξαίσιο φυσικό κάλλος των Κυκλάδων και τόνισε την αξία που έχει η έννοια της φιλοξενίας για τους Έλληνες.
viennh cyclades
Μετά την παρουσίαση των τεσσάρων νησιών, απο τον κ. Γιάννη Ραφαλιά και την κα. Φανή Γραμματικού του ΕΟΤ Βιέννης,  σε επιλεγμένο κοινό απο διευθυντικά στελέχη τουριστικών Γραφείων , εκπροσώπους της TUI,Gulet,Ruefa,Lato, και πλήθος δημοσιογράφων , ακολούθησε δεξίωση με ελληνική παραδοσιακή μουσική, όπου οι εκπρόσωποι των νησιών, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προσκελημένους και να προωθήσουν τους προορισμούς τους.
Συμφωνήθηκε η διοργάνωση μέσω του Γραφείου του ΕΟΤ, δημοσιογραφικών ταξιδίων, Press trips, στοχεύοντας στην περαιτέρω προβολή των Κυκλάδων στο αυστριακό κοινό.
Πρόκειται για δράσεις με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αναλογικά του επικοινωνιακού ανταποδοτικού οφέλους.
Όσον αφορά τις δυτικές Κυκλάδες, τα νησιά Σίφνο και Μήλο, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον, στην αναγγελία απο τον Δήμαρχο Μήλου, για την επέκταση του αεροδρομίου του νησιού, το οποίο στο εγγύς μέλλον, θα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται ναυλωμένες πτήσεις απο ευρωπαϊκές χώρες.  Αυτή η προοπτική θα ευοδόσει τις προσπάθειες του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης για το άνοιγμα νέων προορισμών προς Ελλάδα, η οποία, όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών για τις κύριες καλοκαιρινές τους διακοπές.  Το αεροδρόμιο Μήλου θα εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ιδιαίτερα τη Σίφνο.

http://www.cyclades24.gr