Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Τα πιο ακριβά παπούτσια στον κόσμο!


Φορώντας τα, κάθε γυναίκα αισθάνεται πριγκίπισσα, καθώς ταDiamond Shoes, θεωρείται το παπούτσι που ενσαρκώνει την απόλυτη fashion πολυτέλεια και παράλληλα την αθώα παραμυθένια παιδικότητα. Ο λόγος για τα πιο ακριβά παπούτσια στον κόσμο, η τιμή των οποίων ξεπερνά τα... 327000 ευρώ! Περισσότερα από 250 χιλιάδες πανάκριβα και λαμπερά διαμάντια κοσμούν τα extravagantπαπούτσια σε όλο το μήκος τους, δίνοντάς τους απολαυστικό αιθέριο χαρακτήρα και εκτυφλωτική λάμψη!
 
Τα «Diamond Shoes» δημιουργήθηκαν από τη σχεδιάστρια KathrynWilson σε συνεργασία με τον οίκο κοσμημάτων «Sarah Hutchings ofAucklands Orsini Fine Jewellery», ενώ χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες εργασίας χειρουργικής ακρίβειας για να τοποθετηθούν οι χιλιάδες πολύτιμοι λίθοι που φέρουν τα παπούτσια.
 
Σκοπός όμως του πανάκριβου παπουτσιού δεν είναι απλώς να κοσμήσει τα πόδια κάποιας –πάμπλουτης ενδεχομένως- fashionicon, αλλά έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις, ενίσχυσαν οικονομικά το νοσοκομειακό συγκρότημα παίδων «Ronald McDonald House».
 
Για την ιστορία, η δεύτερη θέση στη λίστα με τα ακριβότερα παπούτσια στον κόσμο ανήκει στον σχεδιαστή Christopher MichaelShellis, ο οποίος δημιούργησε ένα ζευγάρι stilettos αξίας που ξεπερνά τα 160000 ευρώ (φωτο επάνω). Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα εξολοκλήρου από ατόφιο χρυσάφι και το στολίζουν περισσότερα από 2000 διαμάντια.
Επιμέλεια: Αριστοτέλης Σπηλιωτόπουλος


Τα πιο ακριβά παπούτσια στον κόσμο! | ΜΟΔΑ | Agelioforos.gr