Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Αντιρρυπαντικό σκάφος στο Θερμαϊκό


thermaikos
Ένα ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος θα πλέει από αύριο – και κάθε μέρα – από το πρωί έως το βράδυ, στον Θερμαϊκό Κόλπο, έχοντας ως βασικό έργο τον καθαρισμό των νερών από τα επιπλέοντα αντικείμενα.
Χθες, υπεγράφησαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου, οι συμβάσεις με τις τέσσερις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εξ’ ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.
“Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προστατεύουμε. Ένα από αυτά τα κοινωνικά αγαθά είναι το οικοσύστημα του Θερμαϊκού Κόλπου. Ένα οικοσύστημα που έχει πολλά προβλήματα και σαν υπουργείο αποφασίσαμε μία σειρά από δράσεις για να τα αντιμετωπίσουμε” δήλωσε ο κ. Καράογλου.
Οι συμβάσεις υπεγράφησαν με τις εταιρείες ΕΥΑΘ ΑΕ, Lidl Ελλάς, Mamidol Jet Oil και Wind Ελλάς και ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου θα γίνεται, σε καθημερινή βάση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Πηγή: ΑΜΠΕ