Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Ρομποτική Μέδουσα Θα Περιπολεί Τους Ωκεανούς ...


4A4BB68F84449F67E803821827F265A3.jpg

Ένα ρομπότ-μέδουσα με το μέγεθος και το βάρος ενός ενήλικου ανθρώπου είναι το τελευταίο «όπλο» του αμερικανικού Ναυτικού για τη φύλαξη των ωκεανών.

Το πρωτότυπο που παρουσίασαν ερευνητές του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου της Βιρτζίνια φέρει την ονομασία «Cyro», ζυγίζει 75 κιλά και έχει μήκος περίπου 1,75 μέτρα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το μεγαλύτερο μοντέλο μιας μικρότερης μέδουσας που είχαν δημιουργήσει πέρυσι οι ίδιοι ερευνητές με την ονομασία «RoboJelly». Είχε το μέγεθος ενός ανθρώπινου χεριού, δηλαδή σχεδόν όσο οι μέδουσες που εμφανίζονται στις παραλίες.
Οι ερευνητές προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας της μεγάλης ρομποτικής μέδουσας (τροφοδοτείται με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου) και να την κάνουν να μιμείται καλύτερα την κίνηση των πραγματικών μεδουσών μέσα στο νερό.

Η τεχνητή μέδουσα θα πρέπει να κολυμπάει αυτόνομα για μήνες ή και χρόνια χωρίς διακοπή, συλλέγοντας, αποθηκεύοντας και μεταδίδοντας ασύρματα διάφορα στοιχεία από το περιβάλλον της, για τα οποία θα έχει προγραμματιστεί.


http://www.newsbeast...-tous-okeanous/