Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Τουρισμός και με λιγότερα... γίνεται!

Τουρισμός και με λιγότερα... γίνεται!

Η κρίση πιέζει, τα έξοδα τρέχουν και οι ταξιδιώτες απογοητεύονται. Κι όμως... μπορείς να ταξιδέψεις ξοδεύοντας λιγότερα και μάλιστα χωρίς να κάνεις «σκόντο» στην επιλογή του αγαπημένου σου προορισμού.
 
Off Season
Ταξιδεύουμε εκτός full σεζόν και πληρώνουμε λιγότερο. Είναι παλιό κόλπο αλλά θα πρέπει να το σκεφτόμαστε. Ταξιδεύοντας σε προορισμούς που δεν θεωρούνται in high season, πληρώνουμε χαμηλότερες τιμές για τη διαμονή, το φαγητό, τα πάντα.

Με παρέα
Ταξιδεύουμε με φίλους και μοιραζόμαστε τα έξοδα. Πχ αντί να ενοικιάσουμε ξεχωριστά δωμάτια, επιλέγουμε ένα τρίκλινο ή και ακόμα μεγαλύτερο και πληρώνουμε μέρος του συνολικού κόστους. Επιπλέον, είναι πολλές οι επιχειρήσεις που προσφέρουν ειδικές τιμές και εκπτώσεις για δραστηριότητες περισσότερων ατόμων, άρα δεν ξεχνούμε να ρωτάμε αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάτι τέτοιο.
 
Ευέλικτο πρόγραμμα
Το ταξίδι στις καθημερινές κοστίζει λιγότερο. Αν, λοιπόν, μπορείτε να πάρετε τότε την άδειά σας και να λείψετε από τη δουλειά, επιλέξτε να ταξιδέψετε μεσοβδόμαδα και όχι Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή.
 
Σνακς από το σπίτι
Φυσικά και δεν προτείνουμε να κουβαλήσετε το «ψυγείο» στις αποσκευές σας για να αποφύγετε να κάτσετε σε κάποιο ακριβό εστιατόριο. Μπορείτε όμως να γλιτώσετε χρήματα έχοντας μαζί σας σνακ για το δρόμο. Έτσι, αντί να ακριβοπληρώσετε τα ενδιάμεσα γεύματα που σίγουρα θα χρειαστούν και στα οποία εγγυημένα φεύγουν αρκετά χρήματα, θα ξεγελάσετε την πείνα σας με κάτι πιο οικονομικό και σίγουρα πιο υγιεινό.
Ηλικία
Αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές που μπορεί να σας προσφέρονται στις μετακινήσεις και όχι μόνο. Να ρωτάτε πάντα αν υπάρχει κάποια ειδική προσφορά για αυτές τις ηλικίες.

Δεν ακούγονται σπουδαία, είναι όμως σημαντικά tips για να μην μας λείψουν οι αποδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό...


http://www.touristorama.com