Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Το ενδιαφέρον της Ιαπωνίας για την Ελλάδα ως προορισμού και τουριστικών επενδύσεων


Το ενδιαφέρον της Ιαπωνίας για την Ελλάδα, ως προορισμού και τουριστικών επενδύσεων, επιβεβαιώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Shinichi Yokoyama, προέδρου της Επιτροπής για την Ευρώπη και τον Τουρισμό του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Ιαπωνίας, με την υπουργό υπουργού Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η  Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη βελτίωση που παρουσιάζεται σε πολλούς οικονομικούς δείκτες. Παράλληλα παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που έχει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. 
Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε επίσης στο συνομιλητή της ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενη χώρα και ότι οι Ιάπωνες επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Σε όλες τις επαφές της αλλά και στις συνεντεύξεις της σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα, η προσέλκυση τουριστών από την Ιαπωνία. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από το μεγάλο σεισμό στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη συμπάθεια της στις οικογένειες των θυμάτων και την Τετάρτη θα επισκεφτεί την πόλη Sendai, που βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή, όπου θα έχει συνάντηση με τη δήμαρχο της πόλης. Η προβολή της Ελλάδας στην Ιαπωνική αγορά, η αύξηση των επισκεπτών προς τη χώρα μας και η δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων σε τουριστικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, συζητήθηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με εκπροσώπους της Ιαπωνικής κυβέρνησης. Η υπουργός συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Minoru Kiuchi και τον αναπληρωτή υπουργό Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού κ. Yosuke Tsuruho. Κατά τη συνάντηση με τον κ. Minoru Kiuchi, επισημάνθηκε η στενή συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός, που χαρακτηρίζει τους δυο λαούς και επαναβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι δυο χώρες.
Επίσης συζητήθηκαν διμερή ζητήματα και τρόποι συνεργασίας για θέματα εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με τον υπουργό Τουρισμού κ. Υosuke Tsuruho, η κυρία Κεφαλογιάννη εξέτασαν τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των χωρών σε τουριστικό επίπεδο, και την προβολή της Ελλάδας στην Ιαπωνική αγορά και συμφώνησαν να συνδυάσουν τις προσπάθειες τους, ώστε να αυξηθεί ο τουρισμός και προς τις δυο κατευθύνσεις. Ο υπουργός Τουρισμού της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής της Ελλάδας στη χώρα του. Με δεδομένη την οικονομική κρίση, που ταλανίζει την Ελλάδα, η υπουργός Τουρισμού από την πλευρά της, επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της χώρας στην Ιαπωνία, τονίζοντας στο συνομιλητή της, τις μεγάλες διαθρωτικές αλλαγές που γίνονται στην Πατρίδα μας. «Σήμερα η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό, για τον ξένο επισκέπτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει Ιάπωνες δημοσιογράφους, ώστε από κοντά να δουν το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και να θαυμάσουν τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Πατρίδας μας. Τέλος συζητήθηκε και η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Τόκυο, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε τουριστικό επίπεδο και θα λειτουργήσει προς όφελος των δυο χωρών.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα. «Το ταξίδι μου στο Τόκυο είχε αυτό το σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι «οι Ιάπωνες τουρίστες είναι υψηλού και ποιοτικού επιπέδου, γεγονός που μας ενδιαφέρει άμεσα για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού».


http://money-tourism.blogspot.gr