Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ACS Επένδυση €200.000 για φιλικά στο περιβάλλον οχήματα


ACS: Επένδυση €200.000 για φιλικά στο περιβάλλον οχήματα
 Μεγάλο οικολογικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200.000 υλοποιεί η ACS, για τη μετατροπή των οχημάτων της σε περισσότερο «φιλικά» προς το περιβάλλον, μέσω της υγραεριοκίνησης, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής της σε θέματα Περιβαλλοντικής Ευθύνης, αλλά και με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό των μεταφορικών της μέσων.

Με τη μετατροπή των οχημάτων υπολογίζεται ότι επιτυγχάνεται μείωση ρύπων για το περιβάλλον, δεδομένου ότι το υγραέριο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε μόλυβδο και ρυπαίνει σε ποσοστό -55% με μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και οξείδια του αζώτου (NOx) την ατμόσφαιρα, σε σύγκριση  με την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνη, τόσο ως προς την οικολογία αλλά και ως προς την ασφάλεια, η ACS αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόγραμμα τοποθέτησης συστημάτων υγραερίου στα φορτηγά αυτοκίνητά της.

Σημειώνεται ότι το υγραέριο ως καύσιμο, όχι μόνο θεωρείται πιο φιλικό προς το περιβάλλον, λόγω της τέλειας καύσης χωρίς καπνό που περιέχει 60% λιγότερο CO, αλλά περιέχει και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από τα 137 οχήματα της κεντρικής εταιρίας, σήμερα τα 100 λειτουργούν με υγραεριοκίνηση. Το πρόγραμμα έχει ήδη επεκταθεί και σε συγκεκριμένα οχήματα των καταστημάτων της ACS πανελλαδικά, με τη χρηματοδότηση της κεντρικής εταιρίας.


Sofokleousin.GR | ACS: Επένδυση €200.000 για φιλικά στο περιβάλλον οχήματα