Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Πρόταση γάμου με τη βοήθεια του κοινού - Life & Style - Τα Νέα Οnline


Πρόταση γάμου με τη βοήθεια του κοινού

Η Τερέζα δεν είχε σχεδιάσει να κάνει μπάτσελορ πάρτι. Πού να φανταζόταν όμως ότι οι κολλητές της είχαν άλλα σχέδια. Πήγε στο σπίτι τής φίλης της Ευτυχίας και μόλις άνοιξε την πόρτα τις είδε όλες μαζεμένες να της φωνάζουν «έκπληξη». Τα κορίτσια που οργάνωσαν το πάρτι είχαν φτιάξει ένα βίντεο, το πιο ιδιαίτερο δώρο, γεμάτο αναμνήσεις και υπέροχες ευχές για το νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Η ιστορία της Τερέζας και του Μιχάλη άρχισε στο Νησί των Ιπποτών, όταν τα παιδιά επέστρεψαν εκεί για οικογενειακές υποθέσεις. Η Ρόδος είναι το νησί από το οποίο κατάγονται και οι δύο. Εκείνη, σπούδαζε και ζούσε στην Αθήνα, εκείνος ζούσε και δούλευε στη Νέα Υόρκη, όπου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει.

Η πρώτη επαφή έγινε τυχαία όταν ο εξάδελφος της Τερέζας, ο Γιάννης, πήγε στο σπίτι της μαζί με τον Μιχάλη. Τόσα χρόνια ήταν φίλοι τα δύο αγόρια, αλλά με την εξαδέλφη δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Κατάλαβαν και οι δύο ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αρχισαν να συζητούν περί ανέμων και υδάτων και κανόνισαν να βγουν το επόμενο βράδυ. Αυτό ήταν. Από τότε, εδώ και πέντε χρόνια, είναι μαζί .

Έτσι, άρχισε μια σχέση με πολλά μηνύματα, τηλεφωνήματα, πολλές ώρες στο skype και φυσικά ταξίδια πηγαινέλα και από τους δύο. Μετά από  δύο χρόνια αποφάσισαν ότι κάποιος από τους δύο θα έπρεπε να μετακομίσει. Η Τερέζα είχε τελειώσει τις σπουδές της (είναι παιδαγωγός προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ) και θα ήταν πιο εύκολο να πάει εκείνη, καθώς ο Μιχάλης είχε και μια επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας που δεν μπορούσε να αφήσει. Η Τερέζα έφτιαξε βαλίτσες και έφυγε για Νέα Υόρκη να βρει τον καλό της. Το αγαπημένο στέκι τους έγινε το άγαλμα της Ελευθερίας, ένα μέρος όπου είχαν επισκεφθεί παρέα και με τις φίλες της τον Νοέμβριο του 2010. Τότε, μπροστά στα κορίτσια, ο Μιχάλης γονάτισ, έβγαλε ένα μικρό κουτί και της είπε: «Είσαι η γυναίκα της ζωής μου, το άγαλμα της Ελευθερίας είναι το παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας και εσύ είσαι για μένα η ελευθερία της ψυχής μου και ό,τι ζω μαζί σου θέλω να το ζω για πάντα. Θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;». Η Τερέζα δεν το περίμενε με τίποτα, τα είχε χάσει εντελώς, οι φίλες της φώναζαν ενθουσιασμένες και μόλις είπε το «ναι», άρχισαν όλες μαζί να τσιρίζουν!

«Ο Μιχάλης έχει καλή καρδιά, φοβερό χιούμορ και του αρέσει να κάνει συνεχώς αστεία, είναι πολύ τακτικός σε βαθμό που ακόμα και την ημέρα του γάμου μας μέσα σε όλον τον πανικό δίπλωνε και μάζευε τις πιτζάμες του! Το είδα στο βίντεο του γάμου και πραγματικά δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω» λέει η Τερέζα. Εκείνος αγαπάει τον αυθορμητισμό της και τις αξίες που έχει, όπως η φιλία και η οικογένεια.

Ο γάμος τους ήθελαν να γίνει στη Ρόδο και συγκεκριμένα στη Λίνδο καθώς στην αρχή της σχέσης τους είχαν περάσει πολλές ρομαντικές ημέρες εκεί, οπότε από αυτό το μέρος είχαν όμορφες αναμνήσεις. Αποφάσισαν να κάνουν μια τελετή μόνο με στενούς φίλους και συγγενείς που δεν ξεπέρασαν τα 140 άτομα. Η νύφη ασχολήθηκε προσωπικά με όλη την προετοιμασία καθώς ήθελε να απολαύσει την κάθε στιγμή. Το νυφικό φόρεμα το βρήκε γρήγορα μέσω Διαδικτύου. Το πιο σημαντικό όμως ήταν να βρουν φωτογράφο και βιντεογράφο. Στάθηκαν πολύ τυχεροί γιατί η δουλειά της Μαγδαληνής Κούρτη και του Κώστα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να φανταστούν.

Παντρεύτηκαν σε ένα ξενοδοχείο με θέα στη θάλασσα σε μια τελετή λίγο διαφορετική αφού τα λόγια που διαβάστηκαν τα είχαν γράψει εκείνοι καθώς και τους όρκους τους, όπως είχε δειη Τερέζα όταν ήταν μικρή  σε ταινίες με γάμους. Οι έξι καλύτερες φίλες της ήταν παράνυμφοι- ζευγάρια με τους έξι φίλους του γαμπρού - και φορούσαν μακριά μαύρα φορέματα με κόκκινες κορδέλες. Ασπρο, μαύρο και κόκκινο ήταν τα βασικά χρώματα του γάμου. Οι μπομπονιέρες ήταν ασπρόμαυρα κουτάκια με κόκκινη κορδέλα τα οποία η νύφη και οι φίλες της ένα απόγευμα με πολλά γέλια. Η μαμά τής κουμπάρας της είχε φτιάξει τα παραδοσιακά ροδίτικα μελεκούνια, τα γλυκίσματα με μέλι και σουσάμι. Κουμπάροι τους ήταν ο αδελφός του Μιχάλη, ο Αντι και η φίλη της Τερέζας, η Μένη, «το κουμπαρούδι μου» όπως τη φωνάζει από τότε που έκαναν όνειρα για το πώς θα είναι ο γάμος τους.

Για τον πρώτο τους χορό η Τερέζα είχε επιλέξει το κομμάτι τής Ετα Τζέιμς «At Last», ξαφνικά όμως άκουσε ένα άλλο τραγούδι με τη φωνή του Μιχάλη. Ηταν η έκπληξη που είχε ετοιμάσει για εκείνη, ένα τραγούδι που είχε γράψει και ηχογραφήσει μαζί με τον εξάδελφό της τον Γιάννη. Καθώς τελείωνε ο χορός τους και εκεί που κανείς δεν το περίμενε, ο DJ άρχισε να παίζει ένα ποτ πουρί από διάφορα τραγούδια που είχαν επιλέξει και έκαναν τους καλεσμένους να γελάνε με την αστεία χορογραφία τους.


Το ταξίδι του μέλιτος το συνδύασαν με τις ημέρες του γάμου στη Ρόδο, καθώς έμειναν πάνω από δύο μήνες εκεί. Θέλουν και εύχονται να κάνουν πολλά ταξίδια, γιατί αρέσουν και στους δύο πολύ. Τα περασμένα Χριστούγεννα πήγαν στη Νορβηγία και τώρα έχουν αρχίσει να ψάχνουν τον επόμενο προορισμό τους!


Πρόταση γάμου με τη βοήθεια του κοινού - Life & Style - Τα Νέα Οnline