Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Γάμος: Σύμφωνο συμβίωσης προωθεί σε νόμο το Υπ. Εσωτερικών | I LOVE STYLE


Τι ακριβώς είναι και ποια ζευγάρια θα βοηθήσει.
Τα τελευταία νέα
Το νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε πριν από μερικές ημέρες η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «accept – ΛΟΑΤ» Κύπρου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μαύρου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την πρόθεση του Υπουργείου να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα σε ζευγάρια να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν σήμερα οι σύζυγοι χωρίς τα δεσμά του γάμου. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου βρίσκεται στα τελικά στάδια και πρόθεση του Υπουργείου είναι όπως αυτό κατατεθεί το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, με το οποίο θεσμοθετείται το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, έχει ήδη θεσμοθετηθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κατά κύριο λόγο για να δίνει λύση δέσμευσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Τι ακριβώς είναι το «συμφωνητικό συμβίωσης»
Όπως αυτό αναγνωρίζεται σε άλλες χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, «ενέχει έννομες συνέπειες, υποχρεώσεις και δικαιώματα για τους συντρόφους». Συγκεκριμένα, διασφαλίζει κάποια ελάχιστα δικαιώματα για τους συντρόφους και ρυθμίζει τα θέματα που προκύπτουν από τη δημιουργία ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών σχέσεων. Ταυτόχρονα διασφαλίζει πλήρως τα παιδιά που θα γεννηθούν, τα οποία θα εξομοιώνονται με τα παιδιά που αποκτώνται εντός του γάμου.


Γάμος: Σύμφωνο συμβίωσης προωθεί σε νόμο το Υπ. Εσωτερικών | I LOVE STYLE