Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία η εκδήλωση της Σαντορίνης στη Horeca – Παρών και ο Δήμαρχος


Από αριστερά: Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, Γιώργος ΠίτταςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 η εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωϊνό Σαντορίνης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης μαζικής εστίασης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Horeca, που διεξάγεται 8-11 Φεβρουαρίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο  Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Στη Σαντορίνη έχει παραχωρηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο (ΞΕΕ), ένα από τα 8 περίπτερα της πρωτοβουλίας Ελληνικό Πρωϊνό, όπου εκτίθενται τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης και προτάσεις για εδέσματα με βάση αυτά τα προϊόντα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα Ελληνικό Πρωϊνό Σαντορίνης. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκε εκτεταμένα και η δράση “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” που απέσπασε τα ενθουσιώδη σχόλια των επισκεπτών του περιπτέρου.
Από αριστερά: Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Ματθαίος Δημόπουλος, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, Γιώργος Πίττας, Βασίλης Ζαχαράκης
Στη σημερινή εκδήλωση το πάνελ των ομιλητών αποτελούσαν ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών  Θηραϊκών Προϊόντων Ματθαίος Δημόπουλος, ο εστιάτορας και σύμβουλος εστίασης Γιώργος Χατζηγιαννάκης με συντονιστή τον Γιώργο Πίττα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ και πρωτεργάτη της ιδέας του Ελληνικού Πρωϊνού.
Ο σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρασκεύασε επί τόπου εδέσματα με βάση τη φάβα και στη συνέχεια οι παριστάμενοι δοκίμασαν διάφορες σαντορινιές γεύσεις και συνταγές.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα να γεμίσει ασφυκτικά η αίθουσα, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί δημοσιογράφοι.
Το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμαρχος Θήρας επισκέφθηκε την έκθεση κρασιού Διονύσια όπου συναντήθηκε με τους οινοποιούς της Σαντορίνης που στο σύνολό τους συμμετείχαν στην έκθεση.
http://atlantis-santorini.net/