Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Το ΞΕΕ σερβίρει Ελληνικό Πρωινό στη HORECA – παρούσα η Σαντορίνη


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA (8-11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα) θα παρουσιάσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα της συντονισμένης δράσης του για την καθιέρωση του “Ελληνικού Πρωινού” στα ξενοδοχεία.
Το “Ελληνικό Πρωινό” είναι μια πρωτοβουλία του ΞΕΕ που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία εμπειριών προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες των ξενοδοχείων, μέσω της γνωριμίας τους με τη μεγάλη ποικιλία της τοπικής κουζίνας κάθε περιοχής και της ελληνικής γαστρονομίας εν γένει.
Στο Hall 4 της 8ης HORECA, θα παρουσιαστούν σε ειδικά περίπτερα τα “Ελληνικά Πρωινά” 8 επιμέρους περιοχών. Σαντορίνη, Ρόδος, Κως, Λέσβος, Νάξος, Χαλκιδική, Μαγνησία και Μεσσηνία, θα εκθέσουν τα τοπικά εδέσματα και προϊόντα που σερβίρονται ήδη σε ξενοδοχεία τα οποία έχουν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα  του Ξ.Ε.Ε.
Το Σάββατο και την Κυριακή στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού του Ξ.Ε.Ε. ενώ εκπρόσωποι των 8 περιοχών θα παρουσιάσουν σε ξεχωριστές εκδηλώσεις τα πρωινά τους, προβάλλοντας τη γαστρονομική τους παράδοση και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων.  Την παρουσίαση για την Σαντορίνη, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 14:00,  θα πραγματοποιήσουν ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Ματθαίος Δημόπουλος και ο εστιάτορας και σύμβουλος εστίασης κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:
 
http://atlantis-santorini.net