Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο γάμος στα χρόνια του facebook

Ο γάμος στα χρόνια του facebook

Μαζί με τη ζωή σας, άλλαξε και το status στο προφίλ σας και περήφανα πλέον δηλώνετε από «σε σχέση» σε «αρραβωνιασμένος/η». Έχετε σκεφτεί όμως τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε από τους fb φίλους σας και πώς θα το χειριστείτε;

Τα νέα μαθαίνονται γρήγορα, πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε και σε περισσότερα άτομα από αυτά που έχετε σαν φίλους στο δίκτυό σας. Η πρώτη αντίδραση είναι να δέχεστε βομβαρδισμό συγχαρητηρίων και σχολίων του τύπου «ποιος είναι ο τυχερός» από άτομα που μάλλον στην πραγματική ζωή δεν θα σας έλεγαν ούτε καλημέρα στο δρόμο! Η δεύτερη ξαδέλφη σας που έχετε να τη δείτε από τότε που παίζατε μαζί στο χωριό σάς στέλνει καρδούλες και συγχαρητήρια, ένας παλιός γνωστός γνωστού που είχατε γνωρίσει σε μια εκδρομή αλλά το πράγμα δεν προχώρησε, παλιοί συμμαθητές που οι φωτογραφίες τους δεν σας θυμίζουν τίποτα τα παιδικά προσωπάκια στο διπλανό θρανίο.

Ψυχραιμία! Δεν είναι δα και τόσο κακό να σας εύχονται οι άνθρωποι. Προσπαθήστε να τους ευχαριστήσετε για τις ευχές τους, αλλά με μέτρο. Τιθασεύστε παρορμητικές δηλώσεις όπως «είστε όλοι καλεσμένοι στο γάμο» γιατί απλά θα μπλέξετε τα πράγματα χειρότερα. Απαντήστε με ειλικρίνεια και ευγένεια για τα μελλοντικά σας σχέδια, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από πρόσωπα που δεν θα θέλατε να υπάρχουν στο άλμπουμ του γάμου σας.

Μην παρασύρεστε σε δημόσιες δηλώσεις για το μέρος, το νυφικό, τη δεξίωση και γενικά ό,τι αφορά τις ετοιμασίες του γάμου σας. Με αυτόν τον τρόπο προσκαλείτε επιθυμητούς και ανεπιθύμητους σε μια δημόσια συζήτηση με θέμα κάτι τόσο προσωπικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να συζητήσετε το γάμο σας στο Facebook.

Αν πάλι δεν θέλετε να στερήσετε από τον εαυτό σας την ηλεκτρονική χαρά, δημιουργήστε μια κλειστή ομάδα στην οποία θα προσκαλέσετε όσους θέλετε εσείς, αποφεύγοντας έτσι τις διαρροές στον… κίτρινο τύπο!

Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Στις μέρες μας είναι πιο εύκολο από ποτέ να δούμε τις ζωές των άλλων από την κλειδαρότρυπα. Ακόμα κι αν η νύφη και ο γαμπρός κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν το γάμο μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των «φίλων» κοινωνικής δικτύωσης, πάντα θα υπάρχει ένας φίλος, ένας καλεσμένος που θα ανεβάσει φωτογραφίες και θα κάνει ένα σχόλιο (συνήθως ξεκινώντας με ένα «ουάου!!») για το γάμο σας. Γι αυτό φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και απολαύστε αυτό που δεν μπορείτε μάλλον να αποφύγετε!


http://www.gamoi.com