Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μάνος Ελευθερίου στην «Aνοιχτή Τέχνη» - πολιτισμός


Ο Μάνος Ελευθερίου στην «Aνοιχτή Τέχνη»

Ο ποιητής, στιχουργός και μυθιστοριογράφος Μάνος Ελευθερίου θα εγκαινιάσει τη σειρά διαλέξεων που διοργανώνει ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος «Aνοιχτή Τέχνη». 

Ο δημοφιλής συγγραφέας θα μιλήσει με τον πεζογράφο Αλέξανδρο Ασωνίτη για το νέο του μυθιστόρημα, τα τραγούδια του, τον Βαμβακάρη, τη Σύρο και την Ελλάδα, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ., στην «Aνοιχτή Τέχνη» (Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα). Η είσοδος είναι ελεύθερη (με προηγούμενη τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3227.188, 3.00-5.00 μ.μ.).
Η «Aνοιχτή Τέχνη» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από μια ομάδα καλλιτεχνών που απλώνεται σε όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας αλλά και της ενημέρωσης και του πολιτισμού γενικότερα.

Πεζογράφοι και ποιητές, στιχουργοί, εικαστικοί, μουσικοί, κινηματογραφιστές, δημοσιογράφοι, μελετητές της τέχνης φιλοδοξούν μέσα από σεμινάρια και διαλέξεις, διδάσκοντας ο καθένας την τέχνη του, να μετατρέψουν την «Aνοιχτή Τέχνη» σε ζωντανή κυψέλη Πολιτισμού, Γνώσης και Δημιουργίας.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι πεζογράφοι Σωτήρης Δημητρίου, Αλέξανδρος Ασωνίτης, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, οι ποιητές Γιάννης Υφαντής και Γιώργος Χρονάς, ο σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ, ο ιστορικός Τέχνης Θανάσης Μουτσόπουλος, η στιχουργός και μεταφράστρια Αγαθή Δημητρούκα, ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βασίλης Καραποστόλης, οι δημοσιογράφοιΣταύρος Λυγερός και Γιάννης Τριάντης, οι κινηματογραφιστές Νίκος Αλευράς,Γιάννης Οικονομίδης, Τάκης Σπυριδάκης κ.ά.


ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Μάνος Ελευθερίου στην «Aνοιχτή Τέχνη» - πολιτισμός