Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Δημοφιλής προορισμός στους Βρετανούς η Ελλάδα


Τουρισμός: Δημοφιλής προορισμός στους Βρετανούς η Ελλάδα

Μεταξύ των δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών για τους Βρετανούς, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία των βρετανικών ταξιδιωτικών ομίλων TUI Travel και Thomas Cook, τα οποία έδειξαν μεγάλη αύξηση στα «πακέτα» διακοπών.
Σύμφωνα με την TUI Travel, τον μεγαλύτερο tour operator της Ευρώπης, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι από τους Βρετανούς έχουν αυξηθεί κατά 9% και είναι 10% υψηλότερες σε σχέση με τις σκανδιναβικές χώρες. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κλείνουν all-inclusive πακέτα, που είναι πολύ ελκυστικά τώρα, δεδομένης της ενίσχυσης του ευρώ έναντι της στερλίνας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Peter Long.
Η Thomas Cook από την πλευρά της επιβεβαίωσε την τάση αυτή, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2013 από την Βόρεια Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Harriet Green, ανέφερε πως η εταιρεία βλέπει καλή ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα, που αποδεικνύονται δημοφιλείς προορισμοί.


www.axortagos.gr/tourismos-dimofilis-proorismos-stous-vretanous-ellada.html