Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Επικράτησε πλήρως το λειτουργικό σύστημα Android


To Android συνεχίζει να επικρατεί στις πωλήσεις και να είναι το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για smartphone στον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην Samsung, η οποία ήταν ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής τηλεφώνων το 2012.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών IDC, το μερίδιο του Android, στο σύνολο της αγοράς των smartphones, αυξήθηκε το 2012 στο εντυπωσιακό 68,8%, ενώ το σύστημα iOS της Apple βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μόλις 18,8%. Σε σύνολο, τα δύο πρωτα συστήματα (Android και iOS) αντιπροσωπεύουν το 87,6% του συνόλου των νέων smartphones το 2012, αφήνοντας τους ανταγωνιστές BlackBerry και Windows πολύ πίσω.
Δεν αποτελεί όμως έκπληξη που το Android βρίσκεται τόσο πολύ πιο μπροστά από το iOS. Υπάρχει πληθώρα συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android, σε κάθε μέγεθος και σε κάθε τιμή που μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ η Apple έχει κυκλοφορήσει μόνο έξι εκδόσεις του iPhone.
Συνολικά όμως ο αριθμός των πωλήσεων τηλεφώνων το 2012 μειώθηκε κατά 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πρόκειται για την πρώτη μείωση από το 2009. “Οι σκληρές οικονομικές συνθήκες, η μετατόπιση των προτιμήσεων των καταναλωτών και ο έντονος ανταγωνισμός αποδυνάμωσε την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας το τρέχον έτος” δήλωσε ο αναλυτής της Gartner, Anshul Gupta.

http://atlantis-santorini.net