Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Εντυπωσιακή αύξηση 400% στις κρατήσεις από τη Ρωσία


Ακόμα και το εντυπωσιακό ποσοστό του 400% εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά. Η αγορά από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Λευτέρη Στρατούρη, ανοίγει το ερχόμενο καλοκαίρι για τις Κυκλάδες με μια απ’ ευθείας πτήση για Σαντορίνη. Οπωσδήποτε, αποτελεί μια αρχή, συμπληρώνει, αλλά η Νάξος, δεν μπορεί να ωφεληθεί τα μέγιστα από τους προορισμούς που παρουσιάζουν αυξητική τάση, όπως η Ρωσία και η Κίνα, αφού δεν διαθέτει μεγάλο αεροδρόμιο.

Αύξηση έως και 400% εμφανίζουν αυτό το διάστημα οι κρατήσεις κυρίως από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά, καθώς και από την αγορά της Λευκορωσίας, διαπιστώνουν τουριστικοί οργανισμοί που ειδικεύονται στη μετακίνηση τουριστών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Μολονότι οι κρατήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν έναν μικρό αριθμό σε σχέση με το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων, δείχνουν μία ισχυρή ανοδική τάση, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των γραφείων.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", παίζουν και οι εκπτώσεις των ελληνικών ξενοδοχείων, ορισμένα από τα οποία ειδικά για τις κρατήσεις αυτής της περιόδου κάνουν εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 35%.

Στόχος των ξενοδοχείων είναι να προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στους πελάτες και να τους παρακινήσουν να μπουν στη διαδικασία της κράτησης από τώρα.

Όπως διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, η ανταπόκριση είναι πολύ ενθαρρυντική και αυτό αποτελεί ένα νέο δεδομένο για τις συγκεκριμένες αγορές και ειδικά για τη ρωσική, καθώς όπως είναι γνωστό οι Ρώσοι συνηθίζουν να κάνουν τις κρατήσεις τους αργότερα.

Καθοριστικός παράγοντας για την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης που προβλέπεται για φέτος από τη Ρωσία και την Ουκρανία θα είναι, όπως επισημαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες, η έγκαιρη ενίσχυση των ελληνικών προξενείων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων για χορήγηση θεωρήσεων.


Ελλάδα - Τουρισμός - Εντυπωσιακή αύξηση 400% στις κρατήσεις από τη Ρωσία - Naxos News