Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς πλοία την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου


Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς παρά την επιστράτευση που είναι σε ισχύ, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσμονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της ΠΝΟ στη 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή η Διοίκηση της ΠΝΟ απαιτεί την άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης και την κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας που το επιβάλλει καθώς και την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Το διεκδικητικό πλαίσιο της παραπάνω απεργίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα: 
• Άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα: “Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις”.
• Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς.
• Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας
• Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας
• Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, καταπολέμηση της λεγόμενης “μαύρης” εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και ανταπόκριση επιτέλους του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο, για τον οποίον ιδρύθηκε
• Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών, οι οποίοι, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, υφίστανται περαιτέρω εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους.
• Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη και ταπεινωτική ταλαιπωρία των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους.
http://atlantis-santorini.net