Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

To Visit Greece για τη γαστρονομική Σαντορίνη


To Visit Greece, το επίσημο site του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αναφέρεται διθυραμβικά στη γαστρονομική Σαντορίνη, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο, την ανακήρυξη του 2013 ως ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ως τη σωστή κίνηση στην κατάλληλη στιγμή.
Η συγκεκριμένη αναφορά έχει τίτλο “Σαντορίνη: Ένας μεγάλος γαστρονομικός μικρόκοσμος” και στην εισαγωγή σημειώνει τα εξής:
“Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς το πιο εμβληματικό νησί της Ελλάδας. Είναι και η έδρα ενός γαστρονομικού κοσμοπολιτισμού∙ ενός παραδείσου για τους λάτρεις του ιδιαίτερου, του κομψού και της αυθεντικής γεύσης . Η κουζίνα του νησιού βασίζεται κυρίως στα αγροτικά της προϊόντα, θρεμμένα με το ηφαιστειογενές της χώμα, τη δροσιά της θάλασσας και τον αιγαιοπελαγίτικο ήλιο.
Η θηραϊκή γη δεν προσφέρει μόνο ένα συγκλονιστικό θέαμα. Γεννά και προϊόντα ευλογημένα από τη φύση –εξαιρετική πρώτη ύλη– για φαγητά πρωτότυπα, γευστικά, υγιεινά με γεύσεις θεϊκές, απλές, πρωτογενείς. Με μια αμεσότητα που διαπερνά το μυαλό και αγγίζει απευθείας την καρδιά!”
http://atlantis-santorini.net/to_visit_greece_gia_ti_gastronomiki_santorini/