Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Αστρολογικές προβλέψεις για το 2013


zwdia_2013_391429552.jpg
Διαβάστε τις ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις σας και μάθετε, πως επηρεάζεται το ζώδιο σας το έτος 2013, στα αισθηματικά και γενικά την ιδιωτική ζωή σας, στα οικογενειακά θέματα, την αγάπη, τη φιλία.
ΚΡΙΟΣ
Το ξεκίνημα του 2013 δίνει την πρώτη γεύση των ανακατατάξεων, που θα ακολουθήσουν με γρηγορότερο ρυθμό στη ζωή σου, αγαπητέ Κριέ. Ο Ουρανός εξακολουθεί να κινείται στο ζώδιό σου και ο Κρόνος από τη θέση του στον Σκορπιό, θα σε υποχρεώσει να βάλεις δύσκολους στόχους και να αγωνιστείς οργανωμένα για να τους πετύχεις.

Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, μέχρι ο Δίας να κάνει την είσοδό του στον Καρκίνο, στις 26 Ιουνίου, τα γεγονότα που θα μεσολαβήσουν θα προκαλέσουν την ευθιξία σου, αλλά και τις φιλοδοξίες σου. Ίσως αυτό το διάστημα διεκδικήσεις μία καλύτερη επαγγελματική θέση και ίσως θελήσεις να δώσεις μία νέα υπόσταση στη ζωή σου, αναθεωρώντας σχέσεις και συνήθειες.

Διακυμάνσεις στη διάθεση, αμφιταλαντεύσεις στις επιδόσεις, συναισθηματικές αναταράξεις και άλλες παρόμοιες καταστάσεις δε θα λείψουν, ειδικά μέχρι τα μέσα της άνοιξης, που και ο πλανήτης της επικοινωνίας, ο Ερμής, θα κινηθεί ανάδρομα στους Ιχθείς, από 22 Φεβρουαρίου μέχρι 17 Μαρτίου. Συνειδητοποίησε όμως ότι αυτή η χρονική περίοδος, ενώ θα σε κουράσει, ταυτόχρονα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για μία καλύτερη πορεία μεταγενέστερα σε όλους τους τομείς. Δεν είναι λίγα αυτά που έχεις καταφέρει και όπως λέει και το λαϊκό γνωμικό, κάθε εμπόδιο για καλό! Έτσι σκέψου και θα ξεπεράσεις και τις όποιες δοκιμασίες στις σχέσεις σου, αισθηματικές ή φιλικές, στις οποίες άλλωστε πρέπει να είσαι πιο εκφραστικός.

Αν έχεις περάσει μία δοκιμασία στα αισθηματικά σου, προσπάθησε να είσαι ανοιχτός το 2013 σε νέες προσφορές. Αν πάλι θέλεις να ανανεώσεις τη σχέση που ήδη έχεις, καλό είναι να αλλάξεις τα δεδομένα στην καθημερινότητά σου.

Όσο για εσένα που βρίσκεσαι σε ένα μεταίχμιο ως προς τα αισθηματικά σου, πάρε οριστικές αποφάσεις από τον Ιούνιο και μετά και πρόσεξε το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου. Τότε είναι που θα σηκώσεις την ευθύνη μίας σημαντικής απόφασης ή επιλογής. Πάντως, ο τομέας των επαγγελματικών σου προηγείται σε αυτόν τον κύκλο. Προσπάθησε να λύνεις τα προβλήματα, χωρίς όμως να εξαντλείσαι, ώστε να ικανοποιηθείς και εσύ αλλά και οι γύρω σου. Τέλος, τακτοποίησε οικονομικές εκκρεμότητες και μην ρισκάρεις πριν το καλοκαίρι που έρχεται.

ΤΑΥΡΟΣ
Φίλε Ταύρε, το 2013 έρχεται για να σου δώσει την ευκαιρία να οργανώσεις σωστά τη ζωή σου, σε νέες βάσεις και με καλύτερες προϋποθέσεις. Μία καλή αρχή είναι να κόψεις τα δεσμά σου με το παρελθόν, το οποίο δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντά σου.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τον Κρόνο να κινείται ανάδρομα στον Σκορπιό από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Ιουλίου και την Ηλιακή Έκλειψη να λαμβάνει χώρα στο ζώδιό σου στις 10 Μαΐου, το διάστημα, αν και εκ πρώτης φαίνεται βαρύ, δεν είναι υποχρεωτικά δυσάρεστο. Γεγονότα που θα συμβούν, θα σε οδηγήσουν σε ξεκαθαρίσματα και αλλαγές στις συνήθειες, τις προτεραιότητες και τον τρόπο ζωής σου. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αλλά τίποτα σημαντικό δεν είναι εύκολο!

Μετά την ένταση του πρώτου εξαμήνου λοιπόν, η κίνηση του Δία, από τις 26 Ιουνίου και μετά στον Καρκίνο, και ο Άρης από τον Λέοντα, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τα μέσα φθινοπώρου, θα σε καλέσουν να διευθετήσεις καταστάσεις, έτσι ώστε η συνέχεια να είναι απαλλαγμένη από εξαρτήσεις και εκκρεμότητες. Αυτές οι καταστάσεις σχετίζονται με τυπικές ή νομικές διευθετήσεις, μετακινήσεις και εμπορικές δραστηριότητες. Τώρα δε θα δυσκολευτείς να βάλεις τα πράγματα σε σειρά. Μόνη προϋπόθεση είναι να είσαι μεθοδικός, υπομονετικός μπροστά στα εμπόδια και συνεργάσιμος με εκείνους που επηρεάζουν τα συμφέροντά σου. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον διάστημα για εσένα και οι σχέσεις με τους άλλους και την οικογένειά σου θα επηρεαστούν, όπως και οι προοπτικές στην καριέρα σου.

Από τις 6 Νοεμβρίου και μετά, που ο Δίας θα κινείται ανάδρομα στον Καρκίνο, δώσε βάση στις υποχρεώσεις που έχεις απέναντι στα δικά σου πρόσωπα. Αν μάλιστα έχεις υποχρεώσεις απέναντι σε ηλικιωμένα συγγενικά σου πρόσωπα, υπολόγισε ότι αυτές ενδέχεται να αυξηθούν. Προσαρμόσου στις συνθήκες, ώστε να δεις και τις ευκαιρίες, όταν αυτές παρουσιαστούν μπροστά σου. Ακόμα, ετοιμάσου να αντικαταστήσεις συνήθειες και συναναστροφές, περισσότερο λόγω συγκυριών και όχι δικών σου επιλογών.

Τέλος, με τον Ουρανό στον Κριό σε ανάδρομη πορεία, από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, και την Έκλειψη Ηλίου να πραγματοποιείται στις 3 Νοεμβρίου στον Σκορπιό, προμηνύονται επεισόδια στα αισθηματικά σου. Κράτησε υπεύθυνη στάση, όπως πρέπει να κάνεις και στα οικονομικά σου, και δώσε τον καλύτερό σου εαυτό, για να μην απογοητεύεσαι!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Παρά τις γενικότερες δυσκολίες της εποχής, αγαπητέ Δίδυμε, το ξεκίνημα του 2013 προμηνύει μία καλύτερη εποχή για εσένα, ενώ σε προετοιμάζει για συμμετοχή στις μεγάλες προσκλήσεις, που θα αντιμετωπίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με τον Δία να κινείται στο ζώδιό σου το πρώτο εξάμηνο του έτους, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου σε ανάδρομη πορεία, οι ορίζοντες των επιδιώξεων σου θα διευρυνθούν και οι οικονομικές σου δραστηριότητες θα εξυπηρετούνται συχνά και σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό.

Με τον κυβερνήτη σου Ερμή να κινείται ανάδρομα από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 17 Μαρτίου στους Ιχθείς, οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις δε θα λείψουν, αλλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα ζώδια, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εσένα. Δείξε θάρρος και αποφασιστικότητα το εν λόγω διάστημα και τακτοποίησε εκκρεμότητες, τόσο στον οικογενειακό όσο στον επαγγελματικό σου χώρο.

Είναι σίγουρο ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα βρεις τον χαμένο σου εαυτό και θα δικαιώσεις όλους όσους έχουν προσδοκίες από εσένα, είτε αυτοί είναι οι συνεργάτες είτε η οικογένειά σου. Εξάλλου, η άνεση που σε χαρακτηρίζει στην έκφραση, θα σε οδηγήσει σε καλύτερες σχέσεις, αλλά και ερωτικές κατακτήσεις.

Σημαντικό ρόλο στη ζωή σου θα παίξουν τα επαγγελματικά σου, αν και οι εξελίξεις θα δικαιώσουν τις προσπάθειες σου το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου. Μέχρι τότε δε θα μπορέσεις να αποφύγεις τον απόηχο παλιών δυσκολιών, ο οποίος όμως δεν πρέπει να μειώσει τις επιδόσεις ή την αισιοδοξία σου.

Ο Δίας, από τις 26 Ιουνίου και μετά στον Καρκίνο, θα σε βοηθήσει στα οικονομικά, αλλά και εδώ χρειάζεται να είσαι προνοητικός και να μην χάνεις απερίσκεπτα τις ευκαιρίες που θα σου δίνονται. Μερίμνησε, για να μην αναγκαστείς να πατήσεις απότομα φρένο και για να επωφεληθείς από καθετί, που θα μπορούσε να επιταχύνει την πορεία σου. Το φθινόπωρο απόφυγε αβέβαιες επενδύσεις και δάνεια και μην αφήνεις στην τύχη περιουσιακές διευθετήσεις.

Στα αισθηματικά, η ένταση θα κυριαρχήσει μέχρι και τον Ιούνιο, οι καλές στιγμές όμως και οι επιτυχίες δε θα σου λείψουν. Στο τέλος Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη και θα σε επηρεάσει άμεσα, θα κληθείς να πάρεις σοβαρές αποφάσεις για την εξέλιξη μίας σημαντικής ερωτικής ή φιλικής σου σχέσης. Απαιτείται προσοχή στη συμπεριφορά σου και στις πρωτοβουλίες που θα πάρεις. Πρέπει να έχεις κατασταλάξει στις πραγματικές σου επιθυμίες και ανάγκες, ώστε να μην το μετανιώσεις μετά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Πολλές είναι οι εκκρεμότητες που έχεις αφήσει από τον προηγούμενο χρόνο, φίλε Καρκίνε, και το 2013 έρχονται να σου χτυπήσουν την πόρτα πιο επίμονα από ποτέ. Ωστόσο, για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, με τον Ουρανό να κινείται σε κανονική πορεία στον Κριό και να σε επηρεάζει, θα υπάρχουν προοπτικές, που θα μπορούν να στηρίξουν τις φιλοδοξίες σου για μία ουσιαστική αλλαγή. Θα κληθείς βέβαια να αντέξεις την ανάδρομη κίνηση του Κρόνου στον Σκορπιό, από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Ιουλίου, που θα προκαλέσει αναστατώσεις στο στενό προσωπικό σου περιβάλλον και στον κοινωνικό ή επαγγελματικό σου χώρο.

Λάβε υπόψη σου ότι το εν λόγω διάστημα θα πραγματοποιηθούν δύο Σεληνιακές Εκλείψεις, η μία στις 25 Απριλίου στον Σκορπιό και η άλλη στις 25 Μαΐου στον Τοξότη, και μία Ηλιακή Έκλειψη στις 10 Μαΐου στον Ταύρο, οι οποίες θα σου αναστατώσουν τη ζωή και θα σε αναγκάσουν να διαμορφώσεις διαφορετικά τις συνθήκες διαβίωσης σου, πράγμα που σε δυσκολεύει ιδιαίτερα. Κινήσου λοιπόν με περισσότερη ευελιξία μέχρι τότε, κλείσε εκκρεμότητες (κυρίως οικονομικές), προσαρμόσου στο κλίμα και μη διακινδυνέψεις να χάσεις το παιχνίδι, όποιο και αν είναι αυτό.

Μικροί συμβιβασμοί είναι θεμιτοί, όπως και η κατά περιπτώσεις στωική διάθεση απέναντι στις καθυστερήσεις. Εξάλλου, τώρα θα διαπιστώσεις ότι η ταλαιπωρία που υφίστασαι θα φέρει πολλά και εποικοδομητικά για τη ζωή σου μηνύματα, που θα σε απαλλάξουν από το συναισθηματικό βάρος αργότερα. Διατήρησε την καλή σχέση με τον εαυτό σου και παράμεινε στο πλευρό αυτών που μπορούν να σε καταλάβουν. Ακόμη, μην τρέφεις ψευδαισθήσεις στις προσωπικές σου σχέσεις και μην περιμένεις από τους άλλους τη συμπεριφορά ή τις αποδόσεις που εσύ έχεις.

Στα αισθηματικά σου, ο ορίζοντας είναι πιο καθαρός και όλη σου η ζωή θα μεταλλαχθεί το διάστημα από τις 26 Ιουνίου και μετά, που ο Δίας θα κινείται στο ζώδιό σου. Η περίοδος αυτή θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες για να επισημοποιήσεις ένα δεσμό ή να ξεκινήσεις μία νέα σχέση.

Ευνοείται επίσης η επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή. Συνέχισε να τις αντιμετωπίζεις σοβαρά και υπεύθυνα, δείξε αυτοπεποίθηση και σεμνότητα όσον αφορά στις ικανότητές σου και μην διστάσεις να αναλάβεις νέες ευθύνες, που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής σου, τουλάχιστον ένα επίπεδο ψηλότερα. Τώρα που οι πλανήτες είναι αρωγοί σου, δώσε έμφαση στο τι θέλεις αλλά και μπορείς να κάνεις εσύ. Έτσι θα πραγματοποιήσεις καλύτερες συνεργασίες, αποδοτικότερες συναλλαγές και πιο ουσιαστικές συναισθηματικά διαπροσωπικές σχέσεις.
ΛΕΩΝ
Το 2013 έρχεται για να σε βοηθήσει να ανασυγκροτήσεις τη ζωή σου, αγαπητέ Λέων, κάνοντας πρώτα από όλα ένα καλό ξεκαθάρισμα. Η χρονιά που ακολουθεί, με τον Κρόνο να σε επηρεάζει από τον Σκορπιό, θα σε βοηθήσει να διορθώσεις πολλά από τα λάθη σου και να απαλλαγείς από αρκετές σχέσεις, που δεν έχουν τίποτα πλέον να σου δώσουν. Εξάλλου, πλέον έχεις και τη δύναμη να το κάνεις. Ευκαιρία λοιπόν να το εκμεταλλευτείς και να περάσεις στη δράση.

Κατά τα άλλα, τους πρώτους έξι μήνες, με τον Ουρανό να κινείται στον Κριό σε κανονική πορεία μέχρι τις 17 Ιουλίου, το πλανητικό σκηνικό τονίζει την ανάγκη σου για καλύτερη οικονομική διαχείριση και σηματοδοτεί για τα αισθηματικά σου μία νέα εποχή, όπου όμως οι καλύτερες ημέρες θα έρθουν το δεύτερο εξάμηνο του 2013, που ο Δίας θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Καρκίνου, από τις 26 Ιουνίου και μετά. Από την άλλη, ο κίνδυνος των αιφνίδιων ανατροπών στα επαγγελματικά σου σχέδια είναι ορατός, όμως θα μεσολαβήσουν και διαστήματα που θα σου δοθούν ευκαιρίες, όχι μόνο για να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα, αλλά και για να επεκταθούν οι δραστηριότητές σου.

Από 25 Απριλίου μέχρι και το τέλος Μαΐου, που θα λάβουν χώρα οι εκλείψεις και το τοπίο θα είναι ασαφές, προσπάθησε να μην κάνεις υπερβολικά ριψοκίνδυνες ενέργειες και μείνε συνετός στις κινήσεις σου. Το διάστημα απαιτεί την προσοχή σου! Από το τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ο Άρης που θα κινείται στο ζώδιό σου, θα κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τη δημιουργικότητα σου, χαρίζοντάς σου συχνά ιδέες, που πρέπει να αξιοποιήσεις για να ανοίξεις νέους κύκλους στη ζωή σου, πιο θετικούς και αποδοτικούς σε όλα τα επίπεδα.

Το φθινόπωρο είναι ένα διάστημα που δεν θα είσαι μόνος σου και θα έχεις την συμπαράσταση του περίγυρού σου, οπότε είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου, να αναθεωρήσεις τις σχέσεις που κρίνεις ότι σου είναι απαραίτητες και να υιοθετήσεις μία πιο ρεαλιστική στάση και τακτική απέναντι σε άτομα και γεγονότα. Συνοψίζοντας, αυτή η χρονιά εγκαινιάζει έναν σημαντικό, αλλά αρκετά κουραστικό διετή κύκλο. Ωστόσο, στο τέλος θα νιώσεις περήφανος για τον εαυτό σου και θα βάλεις τη ζωή σου σε καλύτερο δρόμο. Προσπάθησε σκληρά!
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Καθώς η εποχή αλλάζει, αγαπητέ Παρθένε, και οι οικονομικές δυσκολίες συνεχίζονται, ο νέος κύκλος ζωής που ξεκινάει το 2013 για εσένα, θα σε υποχρεώσει σε ψυχολογική ανασυγκρότηση και στην επιδίωξη ουσιαστικότερων αλλαγών. Αυτές είναι αλλαγές που φαίνεται ότι χρειάζεσαι έτσι κι αλλιώς, αλλά φοβάσαι παράλληλα, γιατί δεν ξέρεις με τι θα έρθεις αντιμέτωπος.

Με τον Δία από τους Διδύμους να σε επηρεάζει μέχρι το τέλος Ιουνίου, κάποια γεγονότα θα αλλάξουν πολλά πράγματα, ανεξαρτήτως των προσδοκιών ή των επιδιώξεών σου. Η πολύμηνη παραμονή του θα σε κρατήσει σε θέση άμυνας, συχνά ανήσυχο, και θα σε υποχρεώνει παράλληλα να ψάχνεις για λύσεις και να προχωράς κάθε τόσο σε νέες προσπάθειες ανασυγκρότησης, για τους βασικούς τομείς της ζωής σου.

Επίσης, με την θέση του Ουρανού στο ζώδιο του Κριού, το σίγουρο είναι ότι δε θα πλήξεις καθόλου, θα δεις και θα ακούσεις πολλά και κάποιες φορές, ιδιαίτερα τα διαστήματα της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σου Ερμή (από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 17 Μαρτίου, από 26 Ιουνίου μέχρι 20 Ιουλίου και από 21 Οκτωβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου) θα εκπλαγείς κιόλας. Γενικά, θα ανακαλύψεις νέες αλήθειες για τον εαυτό σου και τους γύρω σου, απομυθοποιώντας κάποιες καταστάσεις, και θα αγωνιστείς για να καλύψεις ουσιαστικές ανάγκες, ξεπερνώντας τις συμβατικές ή επιβαλλόμενες από τους άλλους.

Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, που ο Κρόνος θα κινείται σε ορθή πορεία στον Σκορπιό και ο Δίας πλέον θα έχει περάσει στον Καρκίνο, η πρακτική πλευρά της ζωής είναι αυτή που θα σε απασχολήσει περισσότερο, αλλά η δυναμικότητά σου αυτό το διάστημα θα σε κάνει να ελίσσεσαι και να διαχειρίζεσαι έξυπνα όλα τα προβλήματα. Ίσως αυτό το διάστημα να προσανατολιστείς σε νέες επαγγελματικές ασχολίες, να αλλάξεις τόπο διαμονής ή εργασία και ίσως μάλιστα να πάρεις την σοβαρή απόφαση να μεταναστεύσεις στο εξωτερικό!

Το φθινόπωρο που έρχεται θα σου δώσει ιδέες για να προσαρμοστείς στο νέο κλίμα και θα σε βοηθήσει αρκετά, ώστε να ξεπεράσεις απογοητεύσεις, που θα προκληθούν από πολύ δικά σου πρόσωπα ή οικογενειακές καταστάσεις. Οργανώσου λοιπόν, καταπολέμησε τους φόβους σου και αξιοποίησε προτάσεις και γνωριμίες. Εκτός από τις περιόδους των εκλείψεων (τον Μάιο και από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι αρχές Νοεμβρίου), το 2013 προσφέρεται για αναδιοργάνωση και αποτελεί την αρχή μίας νέας περιόδου για εσένα, τόσο από αισθηματικής όσο και από επαγγελματικής άποψης. Εκμεταλλεύσου το!

ΖΥΓΟΣ
Ταλαιπωρήθηκες αρκετά τα τελευταία χρόνια, αγαπητέ Ζυγέ, με την παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σου μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, αλλά από τότε το σκηνικό της ζωής σου φαίνεται πως άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι πλέον έχεις ορίσει τους στόχους σου και ξέρεις ακριβώς τι ζητάς από τους άλλους και από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Από αρχές Φεβρουαρίου, που ο Δίας θα επιστρέψει σε κανονική πορεία στους Διδύμους και θα σε ευνοεί, οι συγκυρίες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις πολλά από αυτά που ονειρεύεσαι, ενώ η παρουσία της τύχης στον τομέα των σχέσεων και των δραστηριοτήτων σου θα είναι αισθητή. Εκείνο που χρειάζεσαι είναι αισιοδοξία, υπομονή και επιμονή. Να θυμάσαι ότι πολλοί είναι αυτοί που στηρίζονται πάνω σου και πρέπει να τους πείσεις για την αξία σου, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί να προσπαθήσεις εντονότερα, τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο της φετινής χρονιάς. Κατά τα άλλα, σημαντικές αποφάσεις θα κληθείς να πάρεις, τόσο σε αισθηματικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η μετακίνηση του Δία στον Καρκίνο, στις 26 Ιουνίου, εγκαινιάζει μία εποχή όπου στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, εσύ φαίνεται να είσαι από τους πιο ευνοημένους. Εννοείται βέβαια ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς προσπάθεια. Έτσι, το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι περισσότερο περίοδος προετοιμασίας, ενώ το δεύτερο ευνοεί την παγίωση ή την ενίσχυση νευραλγικών τομέων της ζωής σου. Υπερασπίσου σχέδια και προτάσεις, αγωνίσου σθεναρά για ένα νέο ξεκίνημα ή μία προαγωγή που φιλοδοξείς και ρίσκαρε επενδυτικά, αλλά με μέτρο. Αυτήν την περίοδο, που θα είναι δημιουργική για εσένα, είναι σημαντικό να εξοικονομείς χρόνο για την ανάπαυσή σου, που είναι απαραίτητη προκειμένου το ενδιαφέρον σου για οτιδήποτε άλλο να παραμείνει αμείωτο.

Κατά τα άλλα, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, που θα επιστρέψει σε κανονική πορεία στις 20 Σεπτεμβρίου, θα στρέψει την προσοχή σου στην πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Ο ιδεαλισμός είναι καλός, αλλά δεν φτάνει για να διατηρήσεις αυτά που έχεις. Αυτό να θυμάσαι!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σε αυτόν τον κύκλο της ζωής σου, αγαπητέ Σκορπιέ, που έχει ανοίξει από τον περασμένο Οκτώβριο με την παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σου, αναμένονται ριζικές αλλαγές σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σου, οι οποίες θα σε οδηγήσουν σε μία εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Η παρουσία του και το 2013 στο ζώδιό σου, δηλώνει ότι πιθανόν να αποκτήσεις απόγονο, να αξιοποιήσεις ένα ταλέντο σου επαγγελματικά ή να κοινοποιήσεις μία πλευρά σου, η αντανάκλαση της οποίας θα κάνει θετικότερη αίσθηση στο περιβάλλον σου.

Την επίδραση του Κρόνου επισφραγίζει και ενισχύει η ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σου Πλούτωνα στον Αιγόκερω, από τις 12 Απριλίου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, που θα σου φέρει αναγκαστικές αναπροσαρμογές. Η διέλευση του Δία στον Καρκίνο, από τις 26 Ιουνίου και μετά, θα είναι ευεργετική για τις δουλειές σου, καθώς υπόσχεται ευκαιρίες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά σου, αυξάνοντας αισθητά τις καλές στιγμές, εις βάρος των δυσάρεστων.

Από το φθινόπωρο και μετά, θα αρχίσει μία περίοδος που θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες σου. Ένας γάμος ή μία νέα επαγγελματική συνεργασία θα αποτελέσουν σταθμούς για την μετέπειτα πορεία της ζωής σου. Ξαφνικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, με πιο φωτεινές πινελιές και μάλλον ευχάριστες εκπλήξεις υπόσχεται η Αφροδίτη από το ζώδιό σου, από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Η Έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου στο ζώδιό σου, με την ταυτόχρονη ανάδρομη πορεία του Ερμή πάλι σε εσένα, από 21 Οκτωβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου, δηλώνει ότι θα έρθεις αντιμέτωπος με κρυφούς εχθρούς. Τα πάντα γύρω σου σε ωθούν σε αλλαγές και οι αλλαγές πάντα κρύβουν το φόβο του άγνωστου. Κερδισμένος θα είσαι μόνο αν δεν εγκλωβιστείς στη φυλακή του φόβου και της καχυποψίας και αναζητήσεις διέξοδο στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου.

Η δημιουργικότητα και η τόλμη θα πρέπει να είναι οι δρόμοι που θα ακολουθείς το 2013, ώστε να έχεις θετικές απολαβές και ψυχικά διδάγματα!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αγαπητέ Τοξότη, το 2013 έρχεται πάνω από όλα για να σε βοηθήσει να αναπτύξεις έναν νέο τρόπο σκέψης και ζωής και να αλλάξεις συμπεριφορές που σου φέρνουν αμφίβολα αποτελέσματα. Επίσης, θα σου υπαγορεύσει μία νέα μέθοδο για να διαχειρίζεσαι τα χρήματα σου και να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντά σου και θα ενισχύσει τις προσπάθειές σου για να πετύχεις τους στόχους σου. Παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις, η τύχη δεν θα σε εγκαταλείψει!

Η ευνοϊκή θέση του κυβερνήτη σου Δία στο ζώδιο των Διδύμων μέχρι τις 26 Ιουνίου, σου δηλώνει ότι θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος σε βασικούς τομείς της ζωής σου. Αυτό το διάστημα λοιπόν μπορείς να αξιοποιήσεις νέες γνωριμίες που θα κάνεις και να δημιουργήσεις εξαιρετική εντύπωση σε εκείνους, που μπορούν να σε βοηθήσουν στην προώθηση των συμφερόντων σου. Μπορεί να μη λείψουν κάποιες ‘‘σκληρές φάσεις’’, ίσως όμως αυτές γίνουν κίνητρο για να παλέψεις ακόμα πιο επίμονα τους στόχους σου.

Γενικότερα, θα σου δοθεί η δυνατότητα να λύσεις προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα περασμένα χρόνια, είτε αφορούν στον επαγγελματικό σου χώρο είτε στην οικογένεια σου. Να έχεις υπόψη σου ότι πολλά θα κριθούν από την αναθεώρηση αρκετών από τις απόψεις σου, από τον έλεγχο των αντιδράσεών σου και από το γεγονός ότι θα πιεστείς να αλλάξεις συμπεριφορά, τόσο απέναντι στον εαυτό σου όσο και στους άλλους.

Λόγω των απρόβλεπτων επιρροών που θα δέχεσαι από την παραμονή του Ουρανού στον Κριό, καλό είναι να ελέγχεις την ειλικρίνεια που διαποτίζει τα συναισθήματα σου και την αμεσότητα με την οποία εκφράζεσαι, αλλά και να περιορίσεις τον ενθουσιασμό, που πολλές φορές θα σε παρασύρει. Προσαρμόσου στις ανάγκες της καθημερινότητας και λειτούργησε όσο περισσότερο διπλωματικά μπορείς. Με αυτές τις μεθόδους, η επιτυχία είναι στο τσεπάκι σου!

Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ήρεμα, χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις, μιας και η ωριμότητα για εσένα θα έχει ήδη επέλθει. Ο κυβερνήτης σου Δίας, αλλάζοντας θέση και περνώντας στο ζώδιο του Καρκίνου, από τις 26 Ιουνίου και μετά, σε καλεί να εντοπίσεις τις αποτυχίες που έχεις βιώσει στο παρελθόν και να τις επεξεργαστείς διεξοδικά, ώστε να χρησιμοποιήσεις την πείρα ως όχημα, για την επιτυχία που προσδοκάς.

Σημαντικό είναι ότι ο Ποσειδώνας, που θα κινείται στους Ιχθείς ανάδρομα από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, θα σου επιτρέψει να κάνεις μία ανασκόπηση και ένα ‘‘ψαχούλεμα’’ στις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες σου, που το πλανητικό σκηνικό του τελευταίου μήνα του χρόνου, θα σε διαφωτίσει με νέες μεθόδους να καλύψεις και να ανέβεις ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στην ευτυχία που δικαιούσαι!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ένας πολύ σημαντικός χρόνος θα είναι το 2013 για εσένα, αγαπητέ Αιγόκερε, ιδιαίτερα το δεύτερο μισό του, που ο Δίας θα μετακινηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου και, χωρίς υπερβολές, θα σε ευλογεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τον Ιανουάριο θα έρθεις αντιμέτωπος με κάποιες καθυστερήσεις, όσον αφορά στα επαγγελματικά ή τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα, λόγω της ανάδρομης πορείας του Δία στους Διδύμους. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε ανησυχεί, γιατί με τον Ουρανό, που κινείται κανονικά στον Κριό και σου χαρίζει τις καλές του επιρροές, ο δρόμος της ανάκαμψης και της αποκατάστασης είναι ήδη ανοιχτός για εσένα.

Η σύμπτωση του Ήλιου και του Πλούτωνα στο ζώδιό σου, με τον τελευταίο σε κανονική πορεία μέχρι τις 12 Απριλίου, φανερώνει ότι αυτό το διάστημα θα αξιοποιήσεις καλύτερα την πείρα που έχεις αποκτήσει και θα γνωρίζεις καλύτερα πότε και που χρειάζεται να υπερασπιστείς τα συμφέροντα σου, χωρίς να φτάνεις σε ακρότητες. Επίσης, αυτό το διάστημα δε θα σου λείψει η βοήθεια σε οικονομικά ζητήματα που σε απασχολούν ή η στήριξη στην προσπάθειά σου να πετύχεις τους στόχους σου και να πορευτείς με λιγότερο άγχος.

Τα καλύτερα μαντάτα όμως σε περιμένουν στις αρχές καλοκαιριού, που ο Δίας θα μετακινηθεί στον Καρκίνο και θα σε βοηθήσει σημαντικά να προβείς σε μία σωτήρια σειρά αναθεωρήσεων, τόσο στις συναλλαγές όσο και στις συνεργασίες σου. Θα έχεις την ευκαιρία να καλλιεργήσεις πολλά νέα ενδιαφέροντα, όπως και να γνωρίσεις νέους τόπους και πρόσωπα. Το φθινόπωρο, αυξάνεται ακόμη περισσότερο η τύχη σου, είτε σε ερωτικές κατακτήσεις είτε σε ζητήματα διαμονής ή διαβίωσης. Τότε είναι που οι συγκυρίες θα ευνοήσουν πολύ τις δραστηριότητές σου και τις υποθέσεις σου και τα αποτελέσματα της δουλειάς σου θα δικαιωθούν.

Ο κυβερνήτης σου Κρόνος από το ζώδιο του Σκορπιού, έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την ψυχική σου διάθεση και θα συνεχίσει να εμπνέει όνειρα για το μέλλον σου. Ο Πλούτωνας σε ορθή πορεία, από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συμβάλλει ώστε να αναγνωριστούν οι ικανότητές σου και να κάνεις σημαντικές επενδύσεις, τόσο οικονομικής όσο και συναισθηματικής φύσης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το 2013 θα είναι μία από τις σημαντικότερες χρονιές της ζωής σου, αγαπητέ Υδροχόε. Η νέα θέση του Κρόνου στον Σκορπιό από τον προηγούμενο Οκτώβριο και αυτή του κυβερνήτη σου Ουρανού στον Κριό, σε οδηγούν σε ανασυγκροτήσεις και αναθεωρήσεις και σε υποχρεώνουν να επανεξετάσεις πολλά από τα βασικά ζητήματα της ζωής σου.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τον Δία να κινείται στους Διδύμους, υπάρχουν βασικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσεις, ώστε από τον Ιούνιο και μετά, που ο Δίας θα μετακινηθεί στον Καρκίνο, να προβείς στις αλλαγές που έχεις ανάγκη. Το πρώτο διάστημα μην πεισμώνεις άδικα με τη ζωή και τους ανθρώπους επειδή δεν είναι στα μέτρα σου, εξέφρασε τη θετική πλευρά του χαρακτήρα σου, διδασκόμενος από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τα προσωπικά σου λάθη. Κυρίως, μην πανικοβάλλεσαι όταν τα γεγονότα γύρω σου σε μπλοκάρουν. Να είσαι ψύχραιμος κάτι τέτοιες στιγμές και να αναζητήσεις διεξόδους. Μην επιχειρείς από αντίδραση και μόνο, να κάνεις νέα ξεκινήματα, γιατί μόνο σε πισωγυρίσματα θα σε οδηγήσουν.

Από το καλοκαίρι και μετά, ο Δίας στον Καρκίνο και ο ορθόδρομος πλέον Κρόνος από τον Σκορπιό, θα ενισχύσουν τη δημιουργική σου διάθεση και θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις σε υψηλότερο βαθμό ταλέντα και διαθέσιμα μέσα που έχεις στην κατοχή σου. Μην φοβηθείς να αναλάβεις πρόθυμα τις ευθύνες που συνεπάγονται οι επιλογές σου, όσον αφορά τόσο σε αισθηματικές επενδύσεις όσο και αυτές της καριέρας σου. Ακόμη, μην παραμελήσεις την οργάνωση της δουλειάς σου και μην αφήνεις εκκρεμότητες να πληθαίνουν, χωρίς σημαντικό λόγο. Θα τις βρεις μπροστά σου! Η καλύτερη τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις, για να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου, είναι να εξακριβώσεις κατά πόσο οι συνθήκες ευνοούν την υλοποίηση των σχεδίων σου και μετά να τις ακολουθήσεις.

Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, που θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες εκλείψεις του χρόνου και θα σε επηρεάσουν άμεσα (Έκλειψη Σελήνης στον Κριό, στις 18 Οκτωβρίου και Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό, στις 3 Νοεμβρίου), απόφυγε σπασμωδικές αντιδράσεις και αφού κάνεις τις απαραίτητες αναθεωρήσεις, προχώρα σταθερά σε αυτά που έχεις προγραμματίσει. Μην παρεκκλίνεις για κανέναν και για τίποτα, ακόμη κι αν γύρω σου το σύμπαν προστάζει άλλα. Ο νικητής αυτή τη φορά θα είσαι εσύ!

ΙΧΘΕΙΣ
Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου σε υποχρεώνει να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα σε όλες τις προσωπικές σου σχέσεις και συνεργασίες, αγαπητέ Ιχθύ! Αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει ο Κρόνος από τον Σκορπιό και μάλιστα με πιο σκληρό και απαιτητικό τρόπο! Από την άλλη, ο Δίας στους Διδύμους μέχρι τις 26 Ιουνίου, θα προκαλέσει αναστάτωση στο περιβάλλον που ζεις και θα υποδαυλίσει ό,τι σχετίζεται με την οικογένειά σου. Και τα επαγγελματικά σου θα επηρεαστούν αυτήν την περίοδο.

Ο κυβερνήτης σου Ποσειδώνας ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιό σου, αρχές καλοκαιριού (σχεδόν παράλληλα με την είσοδό του Δία στον Καρκίνο, που θα σε επηρεάσει) μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και σε υποχρεώνει να αποχαιρετίσεις ό,τι δεν έχει αντέξει μέχρι τώρα στο χρόνο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί από εδώ και πέρα στις πραγματικές σου ανάγκες. Να θυμάσαι ότι πρέπει να στερηθείς κάποια πράγματα για να αποκτήσεις κάποια άλλα και αυτό το διάστημα είναι για εσένα το ξεκίνημα μίας πορείας ουσιαστικών κατακτήσεων και πολύτιμων επιτευγμάτων.

Έτσι, θα αγωνιστείς για την επαγγελματική πρόοδό σου, σε μία εποχή που συνεχίζει να είναι δύσκολη από οικονομικής άποψης, θα ταλαιπωρηθείς από τις σχέσεις σου με πολλούς, για να διακρίνεις και να ξεχωρίσεις τελικά όσους είναι άξιοι να παραμείνουν στο πλάι σου, θα μπορέσεις να επιβιώσεις οικονομικά και το σημαντικότερο είναι ότι θα αποκτήσεις επίγνωση των δυνατοτήτων σου. Θα καταφέρεις τελικά να δομήσεις μέσα σου μηχανισμούς, που θα σου επιτρέψουν να μην φοβάσαι την ανάληψη υποχρεώσεων ή να έχεις την ανάγκη τρίτων για να σταθείς στα πόδια σου.

Ωστόσο, τους επόμενους μήνες μπορεί να είσαι ακόμη αναποφάσιστος, διότι τα γεγονότα που θα σε βομβαρδίσουν θα είναι πολλά και θα τροφοδοτούν την ανασφάλειά σου. Πρέπει να διαχειριστείς τα συμφέροντά σου πιο δυναμικά και κυρίως, να είσαι ειλικρινείς απέναντι στις ανάγκες σου. Εν κατακλείδι, το 2013 σε υποχρεώνει να είσαι ρεαλιστής, να αποδέχεσαι την πραγματικότητα όσο κι αν σε ενοχλεί και να δίνεις προτεραιότητα σε πρακτικά ζητήματα της ζωής σου.

Αυτός ο χρόνος, με τη νέα θέση του Κρόνου στον Σκορπιό και του Δία στον Καρκίνο κατά το δεύτερο εξάμηνο, είναι αναμφίβολα αγωνιστικός και διαφορετικός από όλους τους άλλους, που έχεις διανύσει μέχρι τώρα. Οι νίκες όμως που θα πετύχεις θα είναι δικές σου και οτιδήποτε καταφέρεις, δεν θα το χρωστάς σε κανέναν! Καλές μάχες και υπομονή!
Καλή χρονιά!
Πηγή: myastro.gr