Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για τους αθλητές και της αθλήτριες της Σαντορίνης (Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος και Αθλητικός Σύλλογος Λέοντες), στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων TAEKWONDO


Πανευρωπαϊκές διακρίσεις, για τους αθλητές και της αθλήτριες της Σαντορίνης (Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος και Αθλητικός Σύλλογος Λέοντες), στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων TAEKWONDO που διοργάνωσε η ΕΤΑΝΕ (Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος) στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου στις 9-13/1/2013.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν 686 αθλητές (450 Έλληνες και 236 ξένοι) από 145 συλλόγους 17 χωρών (Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία, Ελβετία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία).
Η σχετική ανακοίνωση του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης αναφέρει τα εξής:
“Οι αθλητές μας, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας μας κ. Τσουκνίδου Μαρίας, επέδειξαν ήθος και αποφασιστικότητα και κατάφεραν, όχι μόνο να κλέψουν τις εντυπώσεις αποσπώντας θετικά σχόλια από προπονητές και αθλητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και να διακριθούν, κατακτώντας αξιοζήλευτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, ο αθλητής μας, Γιώργος Καραμολέγκος που συμμετείχε στην κατηγορία έως 45 Kg, αγωνίστηκε με πάθος και κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο . Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διάκριση τόσο για τον ίδιο τον αθλητή όσο και για τον σύλλογό μας. Για πρώτη φορά ο σύλλογός μας, εδραιώνεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αντανακλώντας με την διάκριση αυτή, την σκληρή δουλειά που γίνεται στις καθημερινές προπονήσεις μας.
Ο θρίαμβος όμως των επιτυχιών δεν σταμάτησε εδώ. Τρεις ακόμα αθλητές μας, η Καραμολέγκου Άννα, ο Φωκάς Κωνσταντίνος, και ο Κώστογλου Μιχάλης κατέλαβαν τις πέμπτες (πανευρωπαϊκές) θέσεις, σε απόσταση αναπνοής δηλαδή από τα μετάλλια, δίνοντας πάνω στο tatami τον καλύτερο τους εαυτό.
Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης οι, Ξαγοράρης Παντελής, Φωκάς Δημήτριος, Χαμπέου Κωνσταντίνα και τέλος, η άτυχη Φουστέρη Μελίνα, η οποία τραυματίστηκε στο πρώτο αγώνα και αποχώρησε από την συνέχεια της διοργάνωσης. Ευχόμαστε στην αθλήτρια μας γρήγορη ανάρρωση και σύντομα να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.
Γίνεται πλέον φανερό ότι, η ανοδική πορεία του συλλόγου ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά όρια της Σαντορίνης και ελπίζουμε το νέο έτος να συνεχίσει να μας χαρίζει τέτοιες διακρίσεις.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την προπονήτρια μας κ. Τσουκνίδου Μαρία και όλους τους αθλητές της αποστολής, όχι μόνο για τις διακρίσεις που φέρανε στις αποσκευές τους, αλλά κυρίως για την ελπίδα και χαρά που έδωσαν σε όλους τους φίλους του συλλόγου. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει το έθνος μας, τα παιδιά μας, μας δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας και της ανάτασης.”
Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του ο Αθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης Λέοντες αναφέρει τα εξής:
“Συμμετείχαμε με τέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια :
- Φουστέρης Φώτης εφήβων(-59 κιλά) κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο νικώντας τρεις αγώνες (12-11)(11-5)(6-1) και μία άτυχη στιγμή στον ημιτελικό λόγο τραυματισμού με το σκορ (0-0) ανάγκασε τον αθλητή μας να εγκαταλείψει τον αγώνα στο πρώτο δίλεπτο και να μην μπορέσει να διεκδικήσει το χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο στον τελικό .
- Ζοχιός Γεώργιος Εφήβων (-63 κιλά) συμμετείχε σε μία κατηγορία πολύ δυνατή, με αθλητές με τεράστια εμπειρία και αν σκεφθεί κανείς ότι ο αθλητής μας αγωνίστηκε μόλις για δεύτερη φορά υπό τις οδηγίες του προπονητή μας Γιάννη Ζαρκάδα έχει δήξει τεράστια σημεία βελτιώσεις .
- Αλεφραγκή Νικολέτα νεανίδων (-52 κιλά) εδώ ήμασταν άτυχοι στην κλήρωση, στον πρώτο αγώνα η Νικολέτα έχασε 11-8 από την Ισπανίδα που κατέκτησε την κατηγορία της και λέω άτυχοι γιατί αν βρισκόμασταν στο ακριβώς αντίθετο POOL των αγώνων θα έφθανε έως τον τελικό με μεγάλη ευκολία!!!
- Ζώτος Γιάννης παίδων (-41 κιλά) όταν είσαι από τους ποιο μικρούς ηλικιακά κα εμπειρικά στην κατηγορία σου αγωνίζεσαι για το καλύτερο και για την εμπειρία, αυτό έκανε και ο μικρός Γιαννάκης.
- Γαβρίλης Ανδρέας παίδων (-37 κιλά) και ο Ανδρέας ήταν από τους μικρότερους σε ηλικία και εμπειρία αθλητές στην κατηγορία του, αλλά και αυτός όπως και όλοι οι αθλητές μας αγωνίστηκε με πάθος και πείσμα .
Ο προπονητής μας Ζαρκάδας Ιωάννης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των αθλητών μας, καθώς και το ΔΣ του συλλόγου αφού μετά τις δύο συνεχόμενες επιτυχίες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο έρχεται και ένα Χάλκινο Μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Συλλόγων .
Η προσπάθεια όλων μας αθλητών, προπονητή, ΔΣ συλλόγου, γονιών φέρνει αποτελέσματα κάθε χρόνο, και το σημαντικότερο, υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα στα αποτελέσματα των αθλητών μας αυτό είναι χαρακτηριστικό αθλητών με πάθος αγάπη για το άθλημα Μαχητές!!!!!!!”
http://atlantis-santorini.net