Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Τουρισμός: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη Γερμανία

  • Θετικά μηνύματα εκπέμπει η γερμανική τουριστική αγορά, με προσδοκίες για σημαντική αύξηση των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2013. Σε πρόσφατες επαφές που είχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος στη Γερμανία, οι τουριστικοί οργανισμοί Tui, REWE και Thomas Cook διαβεβαίωσαν ότι το 2013 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, καθώς ήδη οι προκρατήσεις κινούνται με θετικό πρόσημο.
 
Την ίδια στιγμή, ένας από τους σημαντικότερους tour operators της χώρας, ο FTI, ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τη δυναμικότητά του για την Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι, συνεχίζοντας την πολιτική των «ασυνήθιστων» επιλογών. Συγκεκριμένα, ο CEO της εταιρίας Dietmar Gunz στην παρουσίαση του προγράμματος του 2013 τόνισε: «Οι κρίσεις πάντα μας πήγαιναν πιο μπροστά. Σε αντίθεση με άλλους tour operators που έκαναν περικοπές στο capacity της Αιγύπτου μετά την πολιτική αναταραχή, ο FTI το διπλασίασε και αυξήθηκαν σημαντικά οι κρατήσεις».
 
Αντίστοιχη τακτική θα ακολουθήσει για το 2013 με την Ελλάδα.  Η δυναμικότητα των αεροπορικών δρομολογίων σε Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο θα αυξηθεί κατά 55%, με νέες πτήσεις της Sun Express και της Olympic Air από επτά γερμανικά αεροδρόμια. «Η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός διακοπών και προσφέρει καλή σχέση τιμής-ποιότητας», σημείωσε ο Heike Niederberghaus, διευθύνων σύμβουλος της FTI Touristi, ενώ ανέφερε ότι οι τιμές θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος. «Η χώρα έχει πολλούς τακτικούς επισκέπτες που εκτιμούν την ελληνική φιλοξενία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ενδιαφέρον γι' αυτό τον πλούσιο προορισμό θα αυξηθεί ξανά σημαντικά το επόμενο καλοκαίρι».
ΕΞΠΡΕΣ