Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Εχουμε και λεμε: 2ο λαϊκό ανταλλακτικό παζάρι ανθρωπιστικής αλληλεγγύης


Το 2ο  Λαϊκό Ανταλλακτικό Παζάρι Ανθρωπιστικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου του 2012, 11 το πρωί με 5 το απόγευμα, στην αυλή του δημοτικού κλειστού Γυμναστηρίου της Σαντορίνης. 
Την διοργάνωσή του ανέλαβε η ομάδα Θηραίων Δράσεις. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Ύστερα από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κάποια χρόνια τώρα, στον κόσμο γενικότερα αλλά και στην Σαντορίνη τελευταία, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το 2ο λαϊκό παζάρι με πολλούς σκοπούς, ένας από τους οποίους είναι και η κοινωνική αλληλεγγύη .

 Το  1ο  πραγματοποιήθηκε πέρυσι και με την βοήθεια των Θηραίων πολιτών βοηθήθηκαν πολλοί Θηραίοι συμπολίτες μας αλλά και άλλοι άνθρωποι γενικότερα στην Ελλάδα καθώς συνεργαστήκαμε με τους Γιατρούς του κόσμου (Ελληνική Αντιπροσωπεία).

Το 2ο Παζάρι θα είναι λίγο διαφορετικό.. με σκοπούς πάλι την ανταλλαγή και την  περισυλλογή ειδών με την διαφορά όμως ότι  οτιδήποτε καλό προκύψει μέσα από αυτό θα προσφερθεί ως βοήθεια σε συμπολίτες  του νησιού μας.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 11 – 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο.
Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν και να ανταλλάξουν όσοι συμμετάσχουν και ανταποκριθούν στην πρόσκληση είναι : τρόφιμα συσκευασμένα, ρούχα για παιδιά και ενήλικες καθαρά και σε καλή κατάσταση, είδη πρώτης ανάγκης, και φάρμακα.

Κατά την διάρκεια του παζαριού θα στηθούν πάγκοι ανταλλαγής ειδών ενώ θα δημιουργηθεί κι ένας πίνακας ανακοινώσεων για τα μεγάλα αντικείμενα (έπιπλα, οικιακές συσκευές κλπ) που δεν θα είναι δυνατό να μεταφερθούν στον χώρο, και θα είναι διαθέσιμα για διάθεση ή ανταλλαγή.
Στους πάγκους ανταλλαγής ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παραδώσει ή να ανταλλάξει είδη, ενώ θα μπορεί να αποκτήσει οτιδήποτε επιθυμεί έναντι ενός συμβολικού ποσού (ότι επιθυμεί ο καθένας) το οποίο θα κατατεθεί στον λογαριασμό του Συλλόγου νεφροπαθών Σαντορίνης.
Παράλληλα, και για την ενίσχυση του Συλλόγου, κατά την διάρκεια του παζαριού θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά όπου θα κληρωθούν δώρα και προσφορές από επιχειρήσεις του νησιού.

Όποια καταστήματα θέλουν να προσφέρουν ένα δώρο για την λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση των Νεφροπαθών του νησιού, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την σελίδα «Θηραίων δράσεις» στο facebook, : https://www.facebook.com/thira.actiongroup?fref=ts


2nd Santorini Swap and Support Bazaar

Due to the difficult Worldwide economic situation, and particularly that of Greece and more recently, Santorini, we have decided to organise a 2nd Swap Bazaar.
The 1st Bazaar took place last year and went very well, helping many local citizens as well as many other people in Greece, who were helped by the donations made to Doctors of the World.
The 2nd Bazaar will be slightly different. The purpose will again be to exchange clothes, household goods etc but donations made will be given to those in need on our island.


Εχουμε και λεμε: 2ο λαϊκό ανταλλακτικό παζάρι ανθρωπιστικής αλληλεγγύης