Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Ευχάριστα νέα: Συνεχίζει το πρόγραμμα Wines from Santorini για τέταρτο χρόνο


Μία από τις γευστικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα το Μάιο 2010 στο Lincoln Center.
Το πρόγραμμα Wines from Santorini, που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 3 χρόνια, πρόσφατα πήρε παράταση για έναν ακόμα χρόνο, έως τον Ιούλιο 2013.
Το Wines from Santorini απαρτίζεται από αλληλοσυμπληρωματικές ενέργειες που στοχεύουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη και στην καταξίωσή τους ανάμεσα στα ποιοτικότερα κρασιά του κόσμου.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν πιο παραδοσιακές ενέργειες όπως γευστικές δοκιμές, επισκέψεις διαμορφωτών κοινής γνώμης στη Σαντορίνη, ενημερωτική εκστρατεία προς τον παραδοσιακό και ηλεκτρονικό Τύπο με χρήση νέων μεθόδων marketing με έμφαση στα Social Media.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, την άνοιξη του 2013, οι 10 οινοπαραγωγοί της Σαντορίνης* θα ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους σε γευστικές δοκιμές, οινικά δείπνα και άλλες εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε κορυφαίους εκπροσώπους του Τύπου και του Εμπορίου αλλά και σε καταναλωτές στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα δύο πρώτα χρόνια του προγράμματος δημοσιεύθηκε πολύ μεγάλος αριθμός άρθρων στα σημαντικότερα περιοδικά και εφημερίδες του Αμερικανικού Τύπου καθώς και σε οινικά blogs για τα κρασιά της Σαντορίνης αποκλειστικά, τον τρίτο χρόνο εκτός από τα ειδικά αφιερώματα τα Σαντορινιά κρασιά περιλαμβάνονται σε ακόμα σημαντικότερες δημοσιεύσεις για τα κορυφαία κρασιά από ολόκληρο τον κόσμο.
Οι δημοσιεύσεις αυτές εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ όπως CNN, Forbes, New York Times, Wall Street Journal, Huston Press, Food & Wine Magazine, Wine Enthusiast, Bon Appetit αλλά και σε κορυφαία οινικά blogs και wine forums όπως τα Snooth.com, Palate Press, Daily Meal, Vinography, Dr Vino, Another Wine Blog κλπ.
Είναι επίσης φανερό ότι το ασύρτικο της Σαντορίνης, που ξεχωρίζει ως αιχμή του δόρατος για το ελληνικό κρασί, αποτελεί πλέον μια από τις αγαπημένες επιλογές των Αμερικανών οινοχόων. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ετήσια δημοσκόπηση του περιοδικού Wine & Spirits όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς οίνους της Αμερικανικής εστίασης.
*Στο πρόγραμμα Wines from Santorini συμμετέχουν τα οινοποιεία:
Κτήμα Αργυρός, Μπουτάρη, Γαία, Γαβαλά, Χατζηδάκη, Αρτέμη Καραμολέγκου, Κάναβα Ρούσσος, SantoWines, Σιγάλα και Κουτσογιαννόπουλου.


Ευχάριστα νέα: Συνεχίζει το πρόγραμμα Wines from Santorini για τέταρτο χρόνο