Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

H Hewlett Packard «μεταμορφώνει» τον Πειραιά σε ευρωπαϊκή πύλη


Γενικική άποψη του Τέρμιναλ της COSCO στο Πειραιά (φωτογραφία: http://www.pct.com.gr)
Μια μεγάλη συμφωνία που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον Πειραιά και να καταστήσει το λιμάνι ευρωπαϊκή πύλη εισόδου προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών αποτελεί το deal της της Hewlett Packard με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το κείμενο της συμφωνίας, που θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του χρόνου, προβλέπει τη μεταφορά των προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας, μέσω της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά και τη μεταφορά τους από τα ελληνικά εμπορικά τραίνα σe όλη την Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τις χώρες της Μεσογείου και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Εκτιμάται ότι πάνω από δύο τραίνα που θα αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά και για ολόκληρο το χρόνο προς τις χώρες της Ευρώπης με τεράστια οφέλη τόσο για το λιμάνι του Πειραιά όσο και την ΤραινΟΣΕ.
Από τα στελέχη της Hewlett-Packard τονίζεται ότι με αυτή τη συμφωνία συντομεύεται ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων της (υπολογιστές, laptops, εκτυπωτές) σε όλη την Ευρώπη κατά 4-6 ημέρες κάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο λόγο για να αφήσει η εταιρεία τα σημαντικά λιμάνια της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ.
Με τη συμφωνία ο Πειραιάς γίνεται επίσημα “σημείο εισόδου” για μια μεγάλη πολυεθνική κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως πρόκριμα για ανάλογες συμφωνίες και με άλλες ξένες πολυεθνικές. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αναμένεται να αυξήσει την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά 30% έως 50%.
Πηγή: RE+D Magazine


H Hewlett Packard «μεταμορφώνει» τον Πειραιά σε ευρωπαϊκή πύλη