Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Το FOOD IQ κάνει αφιέρωμα στο ντοματάκι Σαντορίνης.

To Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, το FoodIQ είναι αφιερωμένο στην σάλτσα ντομάτας! Έχετε σκεφτεί πόσες πρωτότυπες συνταγές μπορείτε να κάνετε με σάλτσα ντομάτας; Ο Ευτύχης φτιάχνει τραγανούς κρίκους διαίτης με ντοματοπελτέ και ετοιμάζει στα γρήγορα ένα σπιτικό bloody Mary!
Στη συνέχεια φτιάχνει εναλλακτική μακαρονάδα ναπολιτέν με την μοτσαρέλα των Ποντίων: το ποντιακό γαίς! Αλλά δεν κάθεται στ΄αυγά του! Φορτώνει βαλίτσες και φτάνει στη Σαντορίνη…Στο μοναδικό εργοστάσιο σαντορινιού ντοματοπελτέ που έχει απομείνει στο νησί, παρακολουθεί πως πολτοποιείται το διάσημο σαντορινιό ντοματάκι. Η διαιτολόγος Αναστασία εξηγεί γιατί η σάλτσα ντομάτας έχει περισσότερο λυκοπένιο από την ωμή ντομάτα και γιατί επιβάλλεται να συνδυάζεται με ελαιόλαδο.Μείνετε συντονισμένοι! Στο Μακεδονία TV, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10 το πρωί !Και επανάληψη στις 14.00 το μεσημέρι.
FOOD IQ: Κάθε Σάββατο και Κυριακή  στις 10.00, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

Η εκπομπή
Ο Ευτύχης Μπλέτσας ξαναχτυπά! Αφού πέρασε από τις κουζίνες 400 περίπου μαμάδων, έμαθε χιλιάδες συνταγές και γύρισε δύο φορές την Ελλάδα κάνοντας μουσικομαγειρικά σόου σε σχολεία έρχεται ξανά στις οθόνες μας! Αποστολή του; Να λύσει όλες μας τις απορίες για φαγητά που τρώμε καθημερινά αλλά δεν τα ξέρουμε πραγματικά!
Ποια διαδρομή έχει ακολουθήσει η τροφή μας πριν φτάσει στο πιάτο μας; Γιατί κάποια τρόφιμα μας γεμίζουν ενέργεια και άλλα μας κάνουν να αισθανόμαστε άρρωστοι; Και πως μπορούμε να συνδυάσουμε έξυπνα, ό, τι έχει το ψυγείο για να φτιάξουμε ένα πλήρες γεύμα, πασπαλισμένο με λίγη άχνη γαστρονομίας; Συνοδοιπόροι στις αναζητήσεις του Ευτύχη είναι ένας απίθανος καθηγητής  Χημείας και μια ξανθιά - αλλά πανέξυπνη - διατροφολόγος.

Συντελεστές
Παρουσίαση: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)
Αρχισυνταξία: Άννα Ποδάρα
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Γλυνίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ιάκωβος Δισλής, Θεόφιλος Δάδης
Επιμέλεια μοντάζ: Νίκος Σταυρόπουλος
Εκτέλεση Παραγωγής: DTV Productions