Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Δείτε τα κεντρικά γραφεία του Facebook! [ΕΙΚΟΝΕΣ] | No Comments


Δείτε τα κεντρικά γραφεία του Facebook! [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Με ένα δισεκατομμύριο χρήστες και αμύθητη περιουσία για τον ιδρυτή του Mark Zukenberg θα περίμενε κανείς υπερπολυτέλεια! Και όμως! Τα κεντρικά γραφεία του facebookστην Καλιφόρνια θυμίζουν περισσότερο…. κολέγιο!
Ο ιδρυτής του Facebοοκ φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί μέσα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον που τον ανέδειξε γι” αυτό και τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησής του θυμίζουν έντονα campus αμερικανικού πανεπιστημίου. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος τα γραφεία του Palo Alto στην Καλιφόρνια όπου στεγάζεται το facebookείναι προσωρινά γι” αυτό και το design είναι απλό και λιτό.
Μάλιστα η εταιρεία που ανέλαβε το σχεδιασμό τους πήρε προσωπικές συνεντεύξεις από όλους τους εργαζομένους για το πώς φαντάζονται τον εργασιακό τους χώρο πριν καταλήξει στα τελικά σχέδια. Μέχρι το 2015 το facebook θα μεταστεγαστεί σε άλλες, πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Αυτό είναι ένα meeting room που φιλοξενεί μοναδικές στιγμές brainstorming μεταξύ των ιθυνόντων του facebook. Τεράστιος πίνακας, άνετες καρέκλες εργασίας, καλός φωτισμός αλλά πολύ αυστηρό γκρίζο!
Οι χώροι εργασίας είναι χαλαροί, ανοιχτοί στο φως, με ελάχιστα διαχωριστικά και μοντέρνα έπιπλα.
Παντού υπάρχουν άνετα καναπεδάκια με μαξιλάρια όπου υπάλληλοι και επισκέπτες συνομιλούν και συναντιούνται σαν να μην επρόκειτο για μια μοναδική κυψέλη εργασιών!
Αυτό είναι ένα formal γραφείο συναντήσεων όπου η αυστηρότητα φαίνεται ίσως μονάχα στην επιλογή των σκουρων επίπλων.
Μια αρτ ντεκό παρέμβαση στην είσοδο των εγκαταστάσεων του facebook προϊδεάζει τον επισκέπτη ότι εισέρχεται σε ένα χώρο γεμάτο ιδέες βγαλμένες από το μέλλον. Πολύ έξυπνη η ιδέα να σχηματιστεί στο πάτωμα μια διάβαση για να καλωσορίζει τους επισκέπτες και τους εργαζομένους!
Ο γνώμονας για τη δημιουργία των χώρων εργασίας είναι να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να διαμορφώνει το χώρο όπως τον βολεύει, να μετακινεί τα έπιπλα και να κάνει αλλαγές για να τον κάνει πιο προσωπικό. Γι” αυτό τα γραφεία είναι ανοιχτά, τα διαχωριστικά ελάχιστα και η ελευθερία αλλαγών μεγάλη!
Ο τοίχος αυτός φτιάχτηκε ειδικά για να μπορούν οι εργαζόμενοι να αφήνουν το δικό τους μήνυμα στον κλασικό μαυροπίνακα!
Ο χώρος του εστιατορίου είναι διαμορφωμένος για να υποδέχεται ένα μεγάλο όγκο εργαζομένων που θα αποφασίσουν να κάνουν διάλειμμα και να απολαύσουν το γεύμα τους.


Δείτε τα κεντρικά γραφεία του Facebook! [ΕΙΚΟΝΕΣ] | No Comments