Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Κλασσικός Μαραθώνιος με πολλές συμμετοχές - Στη Σαντορίνη ένα μικρός Μαραθώνιος


Η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Νοεμβρίου, ήταν και φέτος εντυπωσιακή, καθώς περισσότεροι από 9.500 άνθρωποι επέλεξαν να πάρουν μέρος στον αγώνα. Την προσπάθεια τους, βοήθησε ο καλός καιρός και ακόμη περισσότερο ο κόσμος που βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής.
Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που “πλημμύρισαν” το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και περίπου 50.000 που βρέθηκαν κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, έδωσαν ώθηση και στήριξαν την προσπάθεια των δρομέων.
Ο Κενιάτης Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπετ έκοψε πρώτος το νήμα με επίδοση 2:11:35 (ρεκόρ αγώνα) ακολουθούμενος από τους επίσης Κενιάτες Πολ Κιμπέτ Κοσγκέι (2:12:20) και Αλεξ Σούμκο Κιρούι (2:12:26).
Παράλληλα με τον Μαραθώνιο διεξήχθη και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου και ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας κατέκτησε τον τίτλο στους άνδρες με επίδοση 2:21:56 (ένατος στη γενική κατάταξη). Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών πρώτευσε η Μάγδα Γαζέα της ΑΓΕ Ζακύνθου με 2:44:42 (πέμπτη στη γενική κατάταξη).
Εκτός από το αγωνιστικό μέρος του Μαραθώνιου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας σε όλες τις αποστάσεις (μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ)
Σημείωση σύνταξης
Πρόταση προς το ΔΑΠΠΟΣ
Θα μπορούσε ενδεχόμενα να γίνεται και στη Σαντορίνη ένα μικρός Μαραθώνιος (ημιμαραθώνιος) καθώς και αγώνες ενδιάμεσων αποστάσεων (5χλμ και 10 χλμ) στην αρχή κάθε τουριστικής σεζόν (Απρίλιος, αρχές Μαΐου). Είναι ένα εγχείρημα χαμηλού σχετικά κόστους, καθώς η διοργάνωση βασίζεται σε εθελοντές και οι χορηγοί θα θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με ένα γεγονός τη Σαντορίνη. Τα οφέλη θα είναι πολλά και προφανή.


Κλασσικός Μαραθώνιος με πολλές συμμετοχές