Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Καύσιμα από...θαλασσινό νερό - AxiaPlus - 24 Hours News


Καύσιμα από θαλασσινό νερό υποστηρίζει ότι κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα ειδικών του Εργαστηρίου Επιστημονικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού τωνΗΠΑ. Το επιστημονικό επίτευγμα, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν οι ερευνητές, εξάγοντας το διοξείδιο του άνθρακα από το νερό, το οποίο στη συνέχεια παρήγαγε υδρογόνο σε αέρια μορφή.
Οι έρευνες της ομάδας συνεχίζονται, ευελπιστώντας να καταφέρουν να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο σε υδρογονάνθρακες, ικανούς να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα αεροσκαφών.
Σύμφωνα με το εργαστήριο, το κόστος του καυσίμου είναι της τάξης των τεσσάρων δολαρίων το γαλόνι (τέσσερα λίτρα), τιμή η οποία το καθιστά οικονομικά βιώσιμο.
Φαίνεται πως οι ΗΠΑ έριξαν το βλέμμα τους σε φθηνότερες πηγές ενέργειας, καθώς με τον τρόπο αυτό ο στρατός θα μπορεί να μετακινείται πολύ πιο οικονομικά, αναλαμβάνοντας αποστολές σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, χωρίς το κοστοβόρο άγχος των μεταφορικών.
Ακόμα, το νέο αυτό καύσιμο δεν θα αίρει αντιδράσεις για την επικινδυνότητα και τα περιβαλλοντικά πλήγματαπου επιφέρει.
«Τα πιθανά οφέλη, από την παραγωγή αεροπορικού καυσίμου JP5 εν πλω, είναι ότι συρρικνώνει τα προβλήματα παράδοσης του καυσίμου, εξαφανίζει τις δεινές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μεταφοράςτων καυσίμων και αυξάνει δραστικά την αυτονομία του πολεμικού ναυτικού», λέει η χημικός Χέδερ Ουιλάουερ του εργαστηρίου ερευνών του ναυτικού.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η εναλλακτική πηγή ενέργειας σε συνδυασμό με το σκοπό δημιουργίας της δεν βρίσκει ιδιαίτερα σύμφωνους τους ρεπουμπλικανούς που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους έρευνες θα έπρεπε να είχαν ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και όχι τόσο στην ενίσχυση των στρατευμάτων.
Επόμενος στόχος είναι να μειωθεί η ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή του συγκεκριμένου καυσίμου.


Καύσιμα από...θαλασσινό νερό - AxiaPlus - 24 Hours News