Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού του φετινού χειμώνα (2012-2013) για την Ευρώπη και την Ελλάδα | Weather Experts


Τις πολυαναμενόμενες προβλέψεις του για τον φετινού χειμώνα δημοσίευσε σήμερα το Accuweather. Ας αναλύσουμε τι ακριβώς προβλέπουν ο κορυφαίοι μετεωρολόγοι για την Γηραιά Ήπειρο.
Ο πρώτος χάρτης που αναφέρεται στις θερμοκρασίες δείχνει ξακάθαρα τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην δυτική και βόρεια Ευρώπη. Το Σιβηρικό ψύχος θα εξαπλωθεί κυρίως, όπως προβλέπουν, από τα μέσα προς τα τέλη του χειμώνα. Οι χώρες που προβλέπεται να έχουν θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις κανονικές είναι κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.“Το πέρασμα από τον Ιανουάριο στον Φεβρουάριο θα γίνει με κάθοδο του Σιβηρικού ψύχους. Παρόλα αυτά το ψύχος δεν θα είναι τόσο διαρκές όσο του περασμένου χειμώνα. Πέρυσι το ψύχος από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου ήταν τόσο δριμύ που εκατοντάδες άνθρωποι σε πολλές περιοχές της Ευρώπης έχασαν τη ζωή τους,” αναφέρει ο μετεωρολόγος Alan Reppert.
Όσο αφορά τον συνολικό υετό και πιο συγκεκριμένα τις βροχοπτώσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Σκανδιναβία θα έχουν λιγότερες, από τα κανονικά επιπεδα. Αντίθετα, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σερβία, η η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία θα έχουν κατά μέσο όρο περισσότερες βροχές. Σ’ αυτές τις χώρες σημειώνεται οτι οι αυξημένες βροχοπτώσεις που πρόκειται να σημειωθούν θα είναι και η αιτία για να παραμείνουν οι θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα.Οι χιονοπτώσεις φαίνεται πως τον φετινό χειμώνα δεν πρόκειται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης θα δεχθεί χιονοπτώσεις σε κανονικά ή χαμηλότερα επίπεδα. Εξαιρούνται οι περιοχές που βρίσκονται στα Πυρηναία Όρη και τις Άλπεις.Να δούμε, λοιπόν, αν και φέτος το Accuweather προβλέψει με αρκετά μεγάλη επιτυχία την πορεία του φετινού χειμώνα.


Πρόγνωση καιρού του φετινού χειμώνα (2012-2013) για την Ευρώπη και την Ελλάδα | Weather Experts