Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Επίσημη ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας του δημοτικού ταξιδιωτικού website


Σε επίσημη ενημέρωση για τη λειτουργία του νέου δημοτικού ταξιδιωτικού web site για τη Σαντορίνη προχώρησε σήμερα η Δημοτική Αρχή.
Το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:
“Στην προσπάθειά του να προσφέρει την καλύτερη δυνατή προβολή του νησιού της Σαντορίνης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ο Δήμος Θήρας προχώρησε στη δημιουργία νέου ταξιδιωτικού web site, στη διεύθυνση www.santorini.gr
Το νέο site διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμόπλούσιο φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας, βίντεο, αναλυτικά κείμενα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ένα μίνι οδηγό για όσους ταξιδεύουν στο νησί μόνο για λίγες ημέρες, καθώς και την εφαρμογή «Οι δικές σας διακοπές», που καλύπτει τα εξειδικευμένα ενδιαφέροντα των επισκεπτών που έρχονται στο νησί με την οικογένειά τους, με φίλους, για το ταξίδι του μέλιτος κ.α.
Το web site διαθέτει πολλά και εύχρηστα μενού, ώστε ο επισκέπτης με ένα μόνο «κλικ» να μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που τον ενδιαφέρει.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
Γεωγραφικές πληροφορίες, την ιστορία του νησιού αναλυτικά, στοιχεία για το ηφαίστειο και τη δημιουργία της Καλντέρας, την αρχιτεκτονική και τα περίφημα υπόσκαφα, όλους τους οικισμούς και τις παραλίες, τη Θηρασιά, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, διαδρομές με αυτοκίνητο, τα μονοπάτια, καταδύσεις, τον αρχαίο αμπελώνα και τους δρόμους του κρασιού, τα τοπικά προϊόντα, τις εκκλησίες και τις μονές, διαμονή, εστίαση και πολλά άλλα. Στις ενότητες που αφορούν τους οικισμούς, τις παραλίες και τις διαδρομές υπάρχουν χάρτες με σημειωμένα τα σημεία ενδιαφέροντος.
Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου ο επισκέπτης θα βρει επίσης Ημερολόγιο με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο νησί, χάρτη Google με σημεία ενδιαφέροντος, αναλυτική πρόβλεψη καιρού, σύνδεση με τα social media του Δήμου Θήρας και πολλούς άλλους χρήσιμους συνδέσμους.
Σε εμφανές σημείο της αρχικής σελίδας εναλλάσσονται με κάθε επίσκεψη τα πιο ενδιαφέροντα θέματα από όλο το ταξιδιωτικό περιεχόμενο του web site (best of) και Νέα που αφορούν το νησί.
Οι ενότητες αυτές ανανεώνονται διαρκώς και, μαζί με την επίσημη σελίδα του Δήμου Θήρας στοFacebook, www.facebook.com/santorini, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον, ώστε οι επισκέπτες να επανέρχονται σε τακτά διαστήματα.
Ο στόχος του ταξιδιωτικού ιστότοπου, παράλληλα με την προβολή της Σαντορίνης ως ενός από τουςκαλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς διεθνώς, είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς και για όλους όσους αναζητούν έγκυρες πληροφορίες για τη μακρόχρονη ιστορία, την ιδιόμορφη γεωλογία, τους αρχαιολογικούς χώρους -όπως το Ακρωτήρι και η αρχαία Θήρα-, τις παραδόσεις και τα έθιμα που διατηρούνται όλο το χρόνο ζωντανά στο νησί. Κείμενα ξένων περιηγητών, παλιοί χάρτες, ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό –μεταξύ των οποίων και οι φωτογραφίες της διάσημης Nelly’s- μαζί με κείμενα επώνυμων ιστορικών, αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων, αρχαιολόγων, λαογράφων περιλαμβάνονται σ’ αυτή την «κιβωτό» γνώσης, η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς στη διάρκεια του χρόνου.”


Επίσημη ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας του δημοτικού ταξιδιωτικού website