Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Ο Walter Friedrich θα ανοίξει τις εργασίες του ηφαιστειολογικού συνεδρίου


Walter L. Friedrich
Ο καθηγητής Walter Friedrich, του Πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας, θα έιναι ο πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο “VOLSAM 2012: Η ηφαιστειότητα του Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου”, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, 10-12 Οκτωβρίου 2012
Ο καθηγητής Friedrich, πολύ γνωστός και αγαπητός στο νησί, έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και έχει συγγράψει και τα γνωστά διάσημα βιβλία για το θέμα αυτό.
Στην ομιλία του στο συνέδριο VOLSAM 2012 θα αναφερθεί με περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία στον ακριβή προσδιορισμό της χρονολογία της τελευταίας μεγάλης έκρηξης του ηφαιστείου που ο ίδιος έχει ήδη προσδιορίσει σε προηγούμενες επιστημονικές δημοσιεύσεις του ότι ήταν γύρω στο 1614 π.Χ.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, της Σχολής Θετικών Επιστημών και του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης.
Αναλυτικές πληροφορίες στη διεύθυνση http://volsam2012.conferences.gr
Δείτε το πρόγραμμα εδώ: http://volsam2012.conferences.gr/volsam2012-program.html


Ο Walter Friedrich θα ανοίξει τις εργασίες του ηφαιστειολογικού συνεδρίου