Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Όσοι γνώρισαν τη Σαντορίνη, την αγάπησαν για πάντα.Το «Sday Holidays» παρουσιάζει το νησί του... έρωτα.


Όσοι γνώρισαν τη Σαντορίνη, την αγάπησαν για πάντα.Το «Sday Holidays» παρουσιάζει το νησί του... έρωτα.
Όσοι γν'ωρισαν τη Σαντορίνη, την αγάπησαν για πάντα.Το «Sday Holidays» παρουσιάζει το νησί του... έρωτα!

Μάλιστα οι ντόπιοι λένε ότι έχει μια καρδιά που χτυπά δυνατά και δονεί τα βουνά, το έδαφος και τη θάλασσα. Κι η καρδιά των ανθρώπων  συντονίζεται με τη δική της  και μένουν. Η καλντέρα καταπράσινη, ανθισμένα φυτά, κοντράστ με τη πέτρα και τη λάβα που εποχές σαν κι αυτή μαλακώνει και δένει με τον καιρό... Η υγρασία τυλίγει απαλά το γκρεμό, κατεβαίνει από το βουνό του Προφήτη Ηλία, αγκαλιάζει το Πύργο και σκεπάζει σιγά σιγά ολόκληρη τη Σαντορίνη, χαρίζοντας μια  ηρεμία και ανακούφιση στο βλέμμα, σε αντίθεση με την ένταση του καλοκαιριού.Η ηφαιστειακή μορφολογία του νησιού, καθώς χιλιάδες χρόνια πριν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, άλλαξε τελείως την εικόνα όχι μόνο του νησιού αλλά και της γενικότερης περιοχής. Θεωρείται ότι στη θέση της Σαντορίνης υπήρχε η μυθική Ατλαντίδα  και ότι η σημερινή Σαντορίνη είναι κάποιο από τα βουνά της. Το μεγάλο κύμα που ακολούθησε την έκρηξη του ηφαιστείου προκάλεσε τον αφανισμό του Μινωικού πολιτισμού.


Αποτελεί ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου, με εκπληκτικές παραλίες. Συγκεκριμένα, οι μαύρες παραλίες στο Καμάρι και την Περίσσα, η κόκκινη παραλία και η τεράστια παραλία στην Βλυχάδα θυμίζουν σεληνιακά τοπία. Το σίγουρο είναι ότι οι παραλίες της Σαντορίνης μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο. Τα χωριά της αποτελούν ιδανικό προορισμό διακοπών και όλα είναι οργανωμένα για τη φιλοξενία και την απόλυτη περιποίηση των επισκεπτών τους. Η Θήρα η πρωτεύουσα του νησιού, η Οία, στα ανατολικά το Καμάρι, και στα νότια το Εμποριό και η Περίσσα, είναι χωριά που θα σας μαγέψουν με την ομορφιά και τη φιλοξενία τους.Το νησί συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα αλλά και την κυκλαδίτικη παράδοση. Είτε αναζητάτε διακοπές ηρεμίας είτε περιπέτεια και δράση, η Σαντορίνη έχει κάτι για τον καθένα. Καθημερινά πραγματοποιούνται αεροπορικά ταξίδια από και προς τη Σαντορίνη καθώς και δρομολόγια πλοίων και καταμαράν. Το καλοκαίρι πραγματοποιούνται έξτρα δρομολόγια και charter πτήσεις για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια και συνδέσεις με κοντινά νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη.


Όσον αφορά την διαμονή κατά την διάρκεια των διακοπών σας, το νησί  προσφέρει μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων και προορισμών. Είτε αναζητάτε την πολυτέλεια και την απόλυτη περιποίηση, είτε μια ιδιωτική βίλα ή ένα καλόγουστο δωμάτιο ή studio, η Σαντορίνη προσφέρει μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων και παροχών, που εγγυώνται άνεση και ποιοτική διαμονή.


Επιπλέον, για την μετακίνησή σας υπάρχει μεγάλος αριθμός γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων, μηχανών και γουρούνες, ειδικότερα στο λιμάνι και τη Θήρα, την πρωτεύουσα του νησιού.


Σαντορίνη: Το νησί των ερωτευμένων! (photos) - SPORTDAY - OI KOΡΥΦΑΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ!