Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Η SantoWines ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους Συνεταιρισμούς της Ε.Ε.


Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, SantoWines, ήταν ένας από τους συνεταιρισμούς που παρουσιάστηκαν ως case study επιτυχημένης αγροτικής συνεταιριστικής οργάνωσης, στο workshop που έγινε στις Βρυξέλλες στις 17 Οκτωβρίου 2012 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού project “Support for farmers cooperatives”.
Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διερεύνησε την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης των συνεταιρισμών, αναλύοντας την επίδοσή τους και των παραγόντων που την επηρεάζουν, όπως η εσωτερική διακυβέρνηση, το θεσμικό περιβάλλον, καθώς και η θέση τους στην τροφική αλυσίδα. Το project αυτό αποκτά τεράστια σημασία, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να ανατεθεί στις Συνεταιριστικές οργανώσεις κομβικός ρόλος στην υλοποίηση της νέας ΚΑΠ 2013-2020.
Από αριστερά: Δρ. Κώστας Ηλιόπουλος και Ματθαίος Δημόπουλος
Βασικό μέλος της Ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που υλοποίησε την μεγάλη αυτή έρευνα, ήταν ο Δόκτωρ Κώστας Ηλιόπουλος από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ). Στην εκδήλωση της 17ης Οκτωβρίου την SantoWines εκπροσώπησε ο Διευθυντής της, κος Ματθαίος Δημόπουλος.

http://atlantis-santorini.net/i_santowines_stous_pio_petyximenous_synetairismous_tis_eu/