Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Παρθενική εμφάνιση του Reflection της Celebrity Cruises


Το Κ/Ζ Reflection πλέει στον ποταμό Ems λίγο μετά την έξοδό του από το ναυπηγείο.
Το πέμπτο και πολυαναμενόμενο τελευταίο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Solstice της Celebrity Cruises, χωρητικότητας 3.030 επιβατών, το Celebrity Reflection, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, κατά την έξοδό του από το ναυπηγείο Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας.
Για να πλεύσει στην ανοιχτή θάλασσα από το Papenburg, το μήκους 1.047 ποδών και πλάτους 121 ποδών πλοίο έπρεπε να διανύσει το ποτάμι Ems οπισθίως, κάτι που ολοκλήρωσε σε διάρκεια 10 ωρών. Ο καπετάνιος κατεύθυνε το πλοίο με την όπισθεν με ταχύτητα λιγότερη από 4 μίλια την ώρα, με τη βοήθεια ρυμουλκών στην πλώρη και στην πρύμνη.
Οι προετοιμασίες για αυτή τη διέλευση περιελάμβαναν αφαίρεση των γραμμών του ηλεκτρικού και των σιδηροδρομικών συρμών που περνούν από το ποτάμι. Το ταξίδι έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες, όπου δεν υπάρχουν άνεμοι και επικρατεί πλημμυρίδα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το επαρκές βάθος νερού στο ποτάμι και να αποτραπεί τυχόν αλλοίωση του χρώματος. Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στο ποτάμι για να παρακολουθήσουν τη μεταφορά του εκτός του ποταμού.
Έπειτα από μία σειρά δοκιμών στη θάλασσα και ολοκλήρωση των τελευταίων λεπτομερειών στο Emshaven, της Ολλανδίας, το Celebrity Reflection θα ξεκινήσει την παρθενική του κρουαζιέρα στις 12 Οκτωβρίου από το Άμστερνταμ και θα ταξιδέψει στα νερά της Μεσογείου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό για να φτάσει στο Μαϊάμι και να ξεκινήσει μια σειρά κρουαζιέρων στην Καραϊβική.
Η πρώτη επίσκεψή του στη Σαντορίνη είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου 2013, όπου θα παραμείνει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Δείτε το εντυπωσιακό video από την έξοδό του Reflection από το ναυπηγείο Meyer Werft:


Παρθενική εμφάνιση του Reflection της Celebrity Cruises