Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Οι… «made in Greece» ταινίες του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Οι… «made in Greece» ταινίες του φεστιβάλ κινημ. Θεσ/νίκης
Το 53ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τις ελληνικές ταινίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμά του. Πρόκειται για 14 ταινίες στο σύνολο και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η βραβευμένη «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου και η νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου.
Τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού θα διεκδικήσουν οι ταινίες «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου και «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη.
Ειδικές προβολές θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη, η νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο «Το πλοίο για την Παλαιστίνη», το «The Capsule» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και η πρόσφατη δημιουργία του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) με τίτλο «Χιγκίτα».
Πρεμιέρα θα κάνουν στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, οι ταινίες «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, «Μπιγκ Χιτ» του Κάρολου Ζωναρά, «11 συναντήσεις με τον πατέρα μου» του Νίκου Κορνήλιου, «Κίτρινη πόλη» του Σάββα Κατιρτζίδη και «Kame Koummando» του Μανόλη Δαμιανάκη.
Τέσσερις ελληνικές συμπαραγωγές θα κάνουν επίσης πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τις «Red City» του Μάνου Τσίζεκ (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο), «Loveless Zoritsa» των Ράντοσλαβ Πάβκοβιτς και Χριστίνας Χατζηχαραλάμπους, (Ελλάδα, Σερβία, Κύπρος, Πολωνία), «Papadopoulos & Sons» του Μάρκου Μάρκου (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) και «Τηλεμάχεια/The Telemachy» του Αλεξάντερ Νάλι (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο).
Εκτός από τις 14 ταινίες που θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Αγοράς του 53ου Φεστιβάλ θα ενταχθούν 19 ελληνικές ταινίες, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να προωθήσουν το έργο τους.
Πρόκειται για τις ταινίες «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση, «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Ελκυστική ψευδαίσθηση» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, «Dogs, Cats & Rats» του Αδριανού Γεωργαντά, «Απρόσμενο πάθος» του Μάκη Πειθή, «Η επιστροφή του Λαζάρου» του Αλέξανδρου Κωνσταντάρα, «L» του Μπάμπη Μακρίδη, «Η φόνισσα» ή «Η λογική γεννάει τέρατα» της Στέλλας Αρκέντη, «Χίμαιρα» του Κωνσταντίνου Νάνου, «Sold out» των Μιχάλη Γιαρίμουστα και Ελένης Κουζούκα, «Χαιρετίσματα στην Ευρώπη» ή «Klain Main Puts» του Νίκου Αλευρά, «Μια νύχτα στην Αθήνα» του Δημήτρη Αρβανίτη, «Σενάρια ζωής» του Γιάννη Μπακάλη, «Οι εξωγήινοι» του Ντίνου Θεοδοσίου, «Ο ξένος» του Γιώργου Αγαθονικιάδη, «Φαιά Έλιξ» του Δημήτρη Μάστορα, «Wild and Precious» του Μπιλ Μουσούλις, «Η εξέγερση του Δεκέμβρη» του Δημήτρη Βόρρη και «Narcissus» της Dovile Gasiunaite.


Οι… «made in Greece» ταινίες του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
http://www.attikipress.gr/30475/oi-made-in-greece-tainies-toy-festival-kinhm-thesnikhs