Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Αεροφωτογράφιση των Φηρών
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/10/2012 ειδική αεροφωτογράφιση των Φηρών, από τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο με τέσσερις έλικες (φωτογραφία πάνω), προκειμένου να δημιουργηθεί στη συνέχεια ο απαραίτητος ορθοφωτοχάρτης που θα χρησιμεύσει στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος παρακολουθεί την εξέλιξη της αεροφωτογράφισης στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ο οποίος επιτηρεί την πορεία του τηλεχειριζόμενου ελικοπτέρου
Η εργασία γίνεται στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αναθεώρησης και πιθανής επέκτασης του σχεδίου πόλης των Φηρών. Παρόμοια εργασία έχει ήδη εκετελεσθεί για την περιοχή της Περίσσας.
*Τεχνική σημείωση: Η ορθοφωτογραφία είναι μια εικόνα που προέρχεται από λήψη με ειδική κάμερα από ψηλά (αεροσκάφος ή δορυφόρο) και που με την κατάλληλη επεξεργασία απεικονίζει τα αντικείμενα στην ορθή τους θέση χωρίς την οποιαδήποτε παραμόρφωση. Αν σε μια ορθοφωτογραφία προστεθεί και χαρτογραφική πληροφορία (π.χ. ισοϋψείς, τοπωνύμια, κλπ), τότε έχουμε έναν ορθοφωτοχάρτη.


Αεροφωτογράφιση των Φηρών