Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Εχουμε και λεμε: παρέμβαση του Περιφερειάρχη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - «Κάτι πρέπει να μείνει όρθιο»... (ας μείνει το πανεπιστήμιο του Αιγαίου...)

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2012

Να κατανοηθεί και να συνειδητοποιηθεί ο ρόλος και η σημασία ύπαρξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ζητεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο που κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, με αφορμή την αναστολή για μία ημέρα λειτουργίας του ιδρύματος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας της πρυτανικής αρχής για την κατάσταση που έχει περιέλθει.

«Πόσο δύσκολο είναι να κατανοηθεί ότι κάθε τμήμα του Πανεπιστημίου μας είναι ουσιαστικά μια πνοή και ένας ζωογόνος θύλακας για την κοινωνία ενός νησιού; Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα, το Αιγαίο να έχει το Πανεπιστήμιό του; Πόσο εύκολα, αλήθεια, μπορεί να αλλοιωθεί το σκεπτικό της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου;», είναι τα ερωτήματα που θέτει ο Περιφερειάρχης, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις αδυναμίες και τα προβλήματα στη λειτουργία του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος.
Σημειώνεται, ότι χθες ο κ. Μαχαιρίδης επικοινώνησε από τη Σύρο όπου βρίσκεται με τον πρύτανη Πάρι Τσάρτα στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ταυτίστηκε απόλυτα με τους προβληματισμούς του για το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 


Εχουμε και λεμε: παρέμβαση του Περιφερειάρχη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - «Κάτι πρέπει να μείνει όρθιο»... (ας μείνει το πανεπιστήμιο του Αιγαίου...)