Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Η “κόρη” της Αρχαίας Θήρας εκτίθεται την Κυριακή στο Μουσείο Προϊστορικής ΘήραςΤο περίφημο άγαλμα της κόρης (φωτογραφία), που βρέθηκε στο νεκροταφείο της Αρχαίας Θήρας τον Νοέμβριο του 2000, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, όσοι επισκεφθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, 11:00-13:00, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά.
Η δυνατότητα αυτή δίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της “Ημέρας για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας” που γίνονται από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Η κόρη, που έφερε στο φως ο αρχαιολόγος Χαράλαμπος Σιγάλας, είναι ένα σπανιότατο και εξαιρετικό έργο, ένα έργο σταθμός στην εξέλιξη της αρχαίας γλυπτικής και η είδηση της ανεύρεσής της χαιρετίστηκε τότε με ενθουσιασμό από τους αρχαιολόγους παγκοσμίως.
Δυστυχώς η κόρη της Αρχαίας Θήρας δεν είναι επισκέψιμη για το κοινό, καθώς φυλάσσεται σε χώρο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, μέχρι να βρεί τη θέση της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας για το οποίο προορίζεται. Ήδη έχουν περάσει 12 χρόνια περιμένοντας…

Η “κόρη” της Αρχαίας Θήρας εκτίθεται την Κυριακή στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας
http://atlantis-santorini.net