Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Επαφές του Δημάρχου με δημοσιογράφους από Ρωσία και Ουκρανία


dimarxos_rosoi_dimosiografoiΣυνάντηση με Ρώσους & Ουκρανούς Δημοσιογράφους είχε σήμερα 3/10 ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, στο πλαίσιο προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας στις αναπτυγμένες αγορές της Β.Α. Ευρώπης. Μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος και το βαθμό που επηρεάζουν το νησί μας σε σύγκριση με τις μεγαλουπόλεις.
Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο χειμερινό τουρισμό, τονίζοντας ότι η Σαντορίνη διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές να υποδέχεται τους επισκέπτες και τον χειμώνα, αναφέροντας με ενάργεια τα ενδιαφέροντα του νησιού. Ειδική αναφορά έκανε στα Προϊστορικά και Ιστορικά μνημεία, στα αγροτικά προϊόντα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου για τα οποία ήταν έντονο το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι και για την περσινή διάκριση της Σαντορίνης ως κορυφαίος προορισμός, γεγονός που είχε προβληθεί ιδιαίτερα και στη Ρωσία.
Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το νέο website του Δήμου www.santorini.gr και την πρόθεση του Δήμου για μετάφρασή του στην ρώσικη γλώσσα στο προσεχές μέλλον.


Επαφές του Δημάρχου με δημοσιογράφους από Ρωσία και Ουκρανία