Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Τα πρώτα λαβράκια από τη λίστα


 Τα πρώτα λαβράκια από τη λίστα

Tα πρώτα αποτελέσματα της επεξεργασίας της λίστας με τα 54.200 πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2012 έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι σε 13.500 περιπτώσεις εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα.
 
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, μιλώντας στην Βουλή είπε ότι «η ενημέρωση που έχω – ο υπουργός δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχολείται με τους ελέγχους – αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία της λίστας εμβασμάτων. Από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε ένα 25% υπάρχει αναντιστοιχία δηλώσεων και εμβασμάτων. Εχουμε ζητήσει από αυτούς να δικαιολογήσουν την αναντιστοιχία σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει στην διάθεσή της και τη λίστα με όσους έχουν αγοράσει ακίνητα στο εξωτερικό έως την 31η.12.2010. Παρά ταύτα εξήγησε ότι σε προτεραιότητα έχουν μπει οι έλεγχοι της λίστας εμβασμάτων η οποία αποτελεί «ένα μικρό περιουσιολόγιο».
Link Άρθρου : http://www.protothema.gr/


Τα πρώτα λαβράκια από τη λίστα