Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Για ποιο λόγο διάφοροι δημοσιογραφίσκοι της κακιάς ώρας γέμισαν με ηλιθιότητες το διαδίκτυο....


Ο Panagiotis Mitilineos σχολίασε στο ikypros.com.
www.neasantorinis.gr

Μετά τα εκατοντάδες δημοσιεύματα που κατέκλυσαν για μια φορά ακόμα το internet σχετικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης ,είπαμε να κάνουμε μια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ακούστε λοιπόν για ποιο λόγο διάφοροι δημοσιογραφίσκοι της κακιάς ώρας γέμισαν με ηλιθιότητες το διαδίκτυο:
Πέρσι τον Οκτώβριο, όταν είχαμε σε εξέλιξη το φαινόμενο της ηφαιστειακής δραστηριότητας , μεταξύ των άλλων και μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Δήμαρχου της Σαντορίνης αποφασίστηκε στον ΟΣΠ ( Οργανισμός Αντισεισμικής προστασίας) να συσταθεί μία επιτροπή παρακολούθησης του Ηφαιστείου, υπό την εποπτεία του κράτους. Ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε επίσης να αγοραστούν διάφορα όργανα τα οποία θα συμπλήρωναν τα ήδη υπάρχοντα του ΙΜΠΗΣ. Πέρασε ένας χρόνος, σταμάτησαν οι σεισμικές δονήσεις και μπήκε σε ύφεση το φαινόμενο και σήμερα, με καθυστέρηση ενός χρόνου επαναλαμβάνουμε, ο ΟΣΠ δέησε να δώσει κάποια χρήματα (περίπου 50.00
0 ευρώ) για να αγοραστούν τα επιστημονικά όργανα παρακολούθησης του ηφαιστείου. Ένας λοιπόν ηλίθιος δημοσιογραφίσκος είδε μέσα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την δαπάνη και χωρίς να ρωτήσει κανέναν έβγαλε από μόνος του το συμπέρασμα και το ρεπορτάζ, αποκλειστικό μάλιστα, ότι επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου και ο ΟΣΠ εκτάκτως! θα δαπανήσει για την Σαντορίνη 50.000 ευρώ για να παρακολουθείται το ηφαίστειο.
Το χειρότερο δε είναι πως έγκριτες εφημερίδες όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πήραν την είδηση και την αναδημοσίευσαν χωρίς να την επιβεβαιώσουν προηγουμένως.
Το τραγικό στην υπόθεση είναι πως …. Ανησύχησαν! Κάτοικοι της Κρήτης! Μήπως εκραγεί το ηφαίστειο….. άλλο πάλι και τούτο…!δεν φοβόμαστε εμείς και φοβούνται στην Κρήτη…..
Για να μην σας κουράζουμε…..
Το διαδίκτυο γέμισε και πάλι ηλιθιότητες και μπούρδες τις οποίες διστυχώς συνυπέγραψαν και έγκριτες ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Αυτά για την ενημέρωσή σας.