Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Υπογράφεται στη Λεμεσό η Διακήρυξη για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Συνήλθε σήμερα (7/10/2012), στη Λευκωσία, η Άτυπη Υπουργική Συνάντηση για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική (ΟΘΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σύνοδος θα κορυφωθεί με την υπογραφή της Διακήρυξης της Λεμεσού τη Δευτέρα, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει μια νέα ώθηση στην Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική (ΟΘΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέντε χρόνια μετά την παρουσίασή της στη Λισαβόνα.
Στη σημερινή σύνοδο, οι αρμόδιοι για θαλάσσια θέματα Υπουργοί της ΕΕ κατέθεσαν τις τελικές τους τοποθετήσεις και ενέκριναν το κείμενο της Διακήρυξης της Λεμεσού, στη βάση του τελικού προσχεδίου που θα τους παρουσιάστηκε.
«Η Κύπρος προσδίδει μεγάλη έμφαση στην Ευρωπαϊκή Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και την έχει θέσει στις προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας», ανέφερε ο κ. Φλουρέντζου σε δήλωσή του, πριν την έναρξη της Άτυπης Υπουργικής Συνόδου για την ΟΘΠ.
Η Διακήρυξη θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα, στη μητρόπολη της κυπριακής ναυτιλίας, Λεμεσό, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, της Επιτρόπου για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία Μαρίας Δαμανάκη και των Ευρωπαίων Υπουργών αρμόδιων για Θαλάσσια Θέματα.
Σημείωση σύνταξης: Εκτεταμένη αναφορά στην Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική (ΟΘΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε η Επίτροπος για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία κα Μαρία Δαμανάκη στο συνέδριο THALATTA 2012 που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη στις 22-23/9/2012. Μπορείτε να διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας της εδώ.


Υπογράφεται στη Λεμεσό η Διακήρυξη για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης