Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή που ήρθε ποτέ στη Σαντορίνη


Ο Διευθυντής της Ανασκαφής Ακρωτηρίου, καθηγητής κ. Χρίστος Ντούμας, απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη διάρκεια της ξενάγησης. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης
Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Θήρας, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή που έγινε ποτέ στη Σαντορίνη, με συμμετοχή ανταποκριτών ξένου τύπου, δημοσιογράφων μεγάλων εφημερίδων της Αθήνας καθώς επίσης και του τηλεοπτικού συνεργείου του ΣΚΑΪ, προκειμένου να συμμετέχουν στην εκδήλωση Το Ακρωτήρι κάτω από το νέο στέγαστρο.
Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αξιοποιηθεί η επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
Στους δημοσιογράφους μίλησαν ο Διευθυντής των Ανασκαφών κ. Χρίστος Γ. Ντούμας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ. κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ηφαιστειολόγος και ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των δημοσιογράφων στο χώρο της ανασκαφής, στα εργαστήρια συντήρησης τοιχογραφιών και στο χώρο αποθήκευσης συντηρημένων τοιχογραφιών.
Κατά την παραμονή τους στη Σαντορίνη οι δημοσιογράφοι, είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά φαγητά της σαντορινιάς κουζίνας, καθώς επίσης και συνταγές της σύγχρονης δημιουργικής γαστρονομίας του νησιού.
Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, την οικονομική υποστήριξη της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.A.E(Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Θήρας), τη δωρεάν διάθεση αεροπορικών εισιτηρίων από την Aegean Airlines και τη δωρεάν διάθεση διαμονών από τα ξενοδοχεία: Homeric Poems, Heliotopos, Agali Hotel, Manos Small World Hotel και Cori Rigas Hotel, οι οποίες συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.
Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης και δεσμεύεται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και προσκλήσεις δημοσιογράφων να συνεχιστούν και στο μέλλον συστηματικά και μεθοδευμένα.

http://atlantis-santorini.net
Η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή που ήρθε ποτέ στη Σαντορίνη