Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ημεροβίγλι Σαντορίνης

Το Ημεροβίγλι με την ονειρεμένη θέα είναι κτισμένο στο υψηλότερο σημείο των βράχων, σε υψόμετρο 300 μ. Βρίσκεται ανάμεσα στα Φηρά και την Οία. Απέχει ένα μόνο χιλιόμετρο από το Φηροστεφάνι, την τελευταία γειτονιά των Φηρών.
Είναι ένας πανέμορφος γραφικός οικισμός, με χαρακτήρα καθαρά κυκλαδίτικο, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος.
Κατά την παραμονή σας στο τραγουδισμένο Ημεροβίγλι, θα απολαύσετε τη βόλτα στα στενά δρομάκια του, θα θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κατοικιών και των εκκλησιών, θα απολαύσετε τη θέα στη καλντέρα και στο ηφαίστειο, και θα γεμίσετε το άλμπουμ των διακοπών σας με μοναδικές φωτογραφίες.
Επίσης, θα δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου «Σκάρος» που έκτισε ο Μάρκος Σανούδος σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία και λειτουργούσε ως παρατηρητήριο την εποχή της ενετοκρατίας. Το κάστρο αυτό καταστράφηκε από σεισμό το 1817. Ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από το Σκάρο θα φτάσετε στο εκκλησάκι της Θεοσκέπαστης. Είναι κτισμένο στην άκρη ενός βράχου και διαθέτει μοναδική θέα προς τα ηφαιστειογενή νησάκια Παλιά και Νέα Καμένη.
Επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το επιβλητικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.
Στο Ημεροβίγλι θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα όλων των κατηγοριών. Οι ευκαιρίες για διασκέδαση δε θα σας λείψουν.
-
Ημεροβίγλι
      Η Θέα

-Ημεροβίγλι


-Ημεροβίγλι

-Ημεροβίγλι

-Ημεροβίγλι

-Ημεροβίγλι

-Ημεροβίγλι

-Ημεροβίγλι

-Ημεροβίγλι


-Ημεροβίγλι


Santorini Blogs » Fragisanto » Ημεροβίγλι Σαντορίνης » Τα επιλεγμένα μπλογκ της Σαντορίνης (Θήρα) με μια ματιά