Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

50 χρόνια James Bond | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | LiFO


Χρυσή επέτειος για τον θρυλικό πράκτορα 007. Η LifO γιορτάζει τα γενέθλια του James Bond και χαρίζει αναμνηστικά δώρα!
50 χρόνια James Bond
Ο πιο δημοφιλής μυστικός πράκτορας του κινηματογράφου συμπληρώνει αύριο τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας (Dr. No) της σειράς που έμελε να εξελιχθεί στο μακροβιότερο franchise όλων των εποχών στην ιστορία του σινεμά με 22 συνέχειες.
Πολλά έχουν αλλάξει από το 1952. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ενσαρκώσει πλέον 6 ηθοποιοί (Σον Κόνερι, Ρότζερ Μουρ, Τζόρτζ Λάνζεμπαϊ, Τίμοθυ Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν, Ντάνιελ Κρεγκ), ο κύριος M (διευθυντής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ6) έγινε... κυρία Μ., το ρολόι Rolex εγκαταλείφθηκε για ένα Omega, η θρυλική Aston Martin αντικαταστήθηκε (για μια φορά) από μοντέλο της BMW... Όλα όμως τα βασικά χαρακτηριστικά των ταινιών που συναποτελούν τον «μύθο» του James Bond παραμένουν αναλλοίωτα: εξωτικά location, πανέμορφες γυναίκες, εμβληματικά soundtrack, καταιγιστική δράση, έξυπνο χιούμορ, ευφάνταστο σενάριο.
•Στα 50 χρόνια της καριέρας του o θρυλικός πράκτορας έχει σκοτώσει περισσότερους από 150 άνδρες και έχει κοιμηθεί με 44 γυναίκες, τα τρία τέταρτα των οποίων προσπάθησαν να τον σκοτώσουν στη συνέχεια (ή κατά τη διάρκεια).
•Εκτιμάται ότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον μια ταινία του James Bond.
•Εκτός του μακροβιότερου, το franchise της σειράς κατέχει και τον τίτλο του δεύτερου πιο επικερδούς στην ιστορία του σινεμά, μετά τον Χάρυ Πότερ, με πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολλάρια κέρδη.
•Ο Ρότζερ Μουρ έχει τις περισσότερες εμφανίσεις ως James Bond (7 φορές), ενώ υπήρξε και ο γηραιότερος Bond σε πλατό (58 χρονών στο “A view to kill”).
Η νέα ταινία του James Bond “Skyfall 007” θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Νοεμβρίου με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig και σε σκηνοθεσία του Sam Mendes.

Δείτε το trailer του νέου bond!