Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Εχουμε και λεμε: μια ολοκαίνουργια "Σαντορίνη" ανοίγει την 1η.11. στην Νέα Υόρκη….Το όνειρό της πραγματικότητα κάνει η 32χρονη Athina Papas ετοιμάζοντας τις τελευταίες ημέρες το ολοκαίνουργιο εστιατόριό της στην Νέα Υόρκη (μετά το πολύ πετυχημένοMosaic που ολοκλήρωσε πρόσφατα τον κύκλο του μετά από 7 χρόνια πετυχημένης πορείας..) το όνομα του οποίου θα είναι Santorini Estiatorioμε τους πελάτες του να έχουν την ευκαιρία να γεύονται ελληνικές παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις, όπως της θυμάται ηAthina, από τα Κυριακάτικα τραπέζια των παιδικών της χρόνων, στην Ελλάδα αλλά και στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με την δημιουργό του, η ίδια θέλει να διασφαλίσει την συνέχιση της παράδοσης της Greektown γειτονιάς της Νέας Υόρκης, η οποία τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται, μιας και κατά την διάρκεια της λειτουργίας του προηγούμενου εστιατορίου της, του Mosaic, υπήρχαν 7 ελληνικά εστιατόρια στην Greektown, εκ των οποίων σήμερα έχουν απομείνει τα 3.
Είναι σημαντικό για εμάς να μεταδώσουμε την κουλτούρα των γεύσεων μας και στα παιδιά μας, δηλώνει η ίδια, σημειώνοντας πως οι τιμές του εστιατορίου θα είναι προσιτές για τον μ΄λεσο καταναλωτή κάτοικο της πόλης με τα ορεκτικά να ξεκινούν από 10 δολάρια, και τα πιο δύσκολα και ακριβά πιάτα να φτάνουν τα 35.
Το Santorini Estiatorio θα έχει 220 θέσεις στο εσωτερικό του και 40 στον εξωτερικό του χώρο, ενώ ο σχεδιασμός και η διακόσμισή του έγιναν με βάση το ελληνικό παραδοσιακό στυλ.. Σύμφωνα πάντως με την ίδια, για την ανακαίνιση του χώρου δαπανήθηκαν 500.000 δολάρια, με αυτό που απομένει πλέον, να είναι,  η όλη καλή διάθεση και το μαγειρικό μεράκι των ιδιοκτητών του Santorini Estiatorio να εκτιμηθούν από τους κατοίκους της μεγαλούπολης….
Το εστιατόριο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του την 1η Νοεμβρίου του 2012. 


Εχουμε και λεμε: μια ολοκαίνουργια "Σαντορίνη" ανοίγει την 1η.11. στην Νέα Υόρκη….